Вучуровић: Хапшење Божовића због тробојке
                          наставак антисрпске хистерије

Вучуровић: Хапшење Божовића због тробојке наставак антисрпске хистерије

Портпарол Нове српске демократије Јован Вучуровић осудио је хапшење главног менаџера општине Будва и високог функционера НСД и ДФ-а Мила Божовића, због истицања тробојке на својој кући.

„Хапшење Божовића, без икаквог разлога, представља потврду нашег става да је Црна Гора 11 година након референдумске крађе приватни посјед у коме се криминални режим обрачунава са политичким неистомишљеницима. Ништа није случајно – управо је Божовић увијек промовисао вјерност националној идеји, коју нико никад не смије изнијети на тржиште и са њом трговати, као што су неки то спремни и данас да раде, попут појединаца који су припадали некадашњем Блоку за заједничку државу, а данас својим честиткама подилазе режиму“, навео је Вучуровић у изјави за јавност.

Како је навео, нема сумње да се ово хапшење догодило по наредби острашћених новокомпонованих дукљанских фанатика из врха режима, који на овај начин покушавају да сакрију своју прошлост и чињеницу да су и они некада са поносом носили тробојку, али су се у међувремену продали зарад ситних интереса.

„Управо то што су они издали све што су могли, а у првом реду себе и своје ставове, сада код њих рађа комплексе и мржњу које покушавају да прикрију малтретирањем часних људи, који се не могу сломити, нити ће издати. Јасно нам је да прелетачевићима, какви су Мило Ђукановић, Душко Марковић и поједини ,,честитари“, никако не иде у главу да постоје људи који се не продају и који се не предају, јер то не иде уз њихов карактер политичара који су за свој лични интерес спремни на сваку подвалу и превару“, истакао је Вучуровић.

И то, додао је он, што су у своју прљаву антисрпску и антицрногорску игру упрегли поједине плаћенике из полиције, судства и тужилаштва не може никога уплашити.

„Тробојка је један од најзначајнијих и најљепших симбола Црне Горе, и као таква она ће увијек бити у срцу свих оних који се нису одрекли историјске Црне Горе и својих часних предака. Тога су свјесни идеолози режима, којима годинама не успијева да своје лажи и фалсификате ,,продају“ грађанима Црне Горе, јер снажнија је и утемељенија традиционална и историјска Црна Гора од Ђукановићеве приватне државе“, закључио је Вучуровић.

Божовић: Заставу нећу да скинем

Иако је функционер НСД-а и менаџер Општине Будва Мило Божовић на својој кући истакао народну српску заставу – тробојку, која нема званичног обиљежја стране државе, будванска полиција га је због овога позвала на информативни разговор.

Божовић се одазвао позиву, наводећи да сматра да није прекршио закон, јер та застава коју је истакао званично није ничија државна застава, те да је стару црногорску заставу истакао на основу припадности српском народу.

У разговору са новинаром ИН4С Божовић је поновио да нема намјеру да са своје породичне куће скида српску заставу.

„Застава остаје ту гдје је, немам намјеру да је скидам данас са куће. Ако држава има проблем са традицијом, нека ствар процесуира и написмено то потврди“, кратко је коментарисао за ИН4С менаџер општине Будва.

Заштита српске традиције

Мило Божовић је, подсјетимо, на тзв. Дан независности на својој кући, која се налази у центру Будве, истакао српску тробојку.

Подсјетимо да будванска општина има нову власт након локалних избора, када је са власти у том граду свргнута Демократска партија социјалиста, а многим бившим будванским функционерима стављене лисице на руке.

Чување српске традиције је примарни циљ друштва које трпи енормни притисак од стране пронатовског режима. Чин функционера Божовића подстакнуће многе грађане да пруже отпор репресији коју су трпјели годинама и под којом се, нажалост, и даље налази српски народ у Црној Гори.

ИН4С, 22.05.2017.Датум: 22.05.2017
Close
Close