Мандић: Српски народ нема 
                 никаквог разлога да слави 21. мај

Мандић: Српски народ нема никаквог разлога да слави 21. мај

У Будви је данас испред просторија општинског одбора НСД свечано подигнута српска тробојка, а том чину је присуствовао предсједник Странке Андрија Мандић, као и предсједници општинских одбора ДНП, ДСС и СНП са којима је наша странка чинила некадашњи Блок за заједничку државу у овој општини. Присутне су поздравили лидер НСД Андрија Мандић и предсједник ОО НСД Будва Марко Царевић који је говорио о потреби обједињавања општина Боке у једну цјелину која би економски најбогатијем региону, са највећим и најважнијим историјским и културним наслеђем, омогућила да у данашњој Црној Гори заузме посебно мјесто. 

Говор предсједника НСД Андрије Мандића:

,,Данас је Црна Гора управо онаква какву је прижељкивао, стварао и на бруталној референдумској крађи добио Мило Ђукановић – она је отклон од историјске Црне Горе и њених вјековних савезника, диктатура у којој се врше прогони и хапшења политичких неистомишљеника и дискриминише српска национална заједница. Данашња ЦГ је Ђукановићев приватни посјед у коме су грађани опљачкани, а диктаторови рођаци и пријатељи-партнери из криминалног миљеа располажу огромним богатством стеченим пљачком Црне Горе.

У политичкој каријери сам имао велику привилегију да прије једанест година у име Блока за заједничку државу Мирославу Лајчаку, представнику ЕУ за референдум у ЦГ, саопштим да Блок за заједничку државу не признаје резултате референдума, зато што то није било слободно изјашњавање грађана већ брутална режимска крађа. Том човјеку и бриселској администрацији смо показали на хиљаде конкретних доказа којима смо поткријепили наше тврдње. Што се тиче нашег блока, ми никада нећемо пружити руку Милу Ђукановићу и честитати му створени приватни посјед јер је до њега дошао крађом, а не поштеним  радом, уложеним трудом и, у коначном, народном вољом. До данашњег дана се није десило ништа ново што би нас поколебало у нашој тадашњој одлуци. Ми Црну Гору доживљавамо као нашу земљу коју смо наслиједили од наших предака и урадићемо све што је у нашој моћи да она постане демократско и слододно друштво. Сва права свима је максима од које не одустајемо, не тражећи никакав вишак права за нас и наш народ него што смо спремни да признамо другима. Данас је прави дан да поновимо да ћемо се свим средствима борити против неправде, дискриминације и насилне асимилације коју врши диктаторски режим. 
Такође, није наодмет констатовати да неки припадници некадашњег Блока за заједничку државу данас, нападним и смијешним честиткама за 21. мај, брукају и срамоте властиту прошлост и недостојно подилазе црногорским сепаратистима. 

Српски народ нема никаквог разлога да слави 21. мај, јер нећемо ваљда да славимо чињеницу да је тога дана криминална хоботница на челу са Милом Ђукановићем одлучила да нам украде заједничку државу и подијели наш народ.

Шта би данас дали, рецимо, црногорски сепаратисти да њихов политички узор Крсто Зрнов Поповић није писао она покајничка писма краљу Александру Карађорђевићу десетак година након уједињења Србије и Црне Горе. Он у тим писмима пише сличним ,,стилом’’ као што последњих дана у саопштењима и честиткама пишу поједини некадашњи припадници Блока за заједничку државу. Крсто Зрнов краљу Александру подилази са истим ентузијазмом којим данашњи прелетачевићи из Блока за заједничку државу јавно уклизавају медијско- политичкој сепаратистичкој елити. Када анализирате те текстове помислићете да је Крсто Зрнов био учесник Велике скупштине српског народа у Подгорици 1918.  године, а да су овдашњи ујединитељи из 2006. године припадали ЛСЦГ или СДП, а не СНП-у или СНС-у. 

Знамо да су у писању и ,,слању’’ тих честитки, новопоченим слављеницима 21. маја помагали они антисрпски медијско-тајкунски и НВО центри, који су подржавали сваку крађу избора коју је спровео криминални режим, а нарочито су снажно подржали највећу крађу у историји ЦГ, ону на референдуму 2006. Такви и данас пласирају лаж да је свака борба за права српског народа у Црној Гори помоћ Милу Ђукановићу. Већина од тих “паметара” су острашћени мрзитељи Срба који имају задатак да анестезирају српски народ како би он био насилно асимилован зато што су Срби једини који пружају отпор окупацији и анексији Црне Горе од стране НАТО пакта. Таквима ћемо се жестоко супротставити, јер су они исто зло за наш народ као што је и Ђукановић.   

Политика Блока за заједничку државу старија је од свих нас, то је у суштини програм Св. Петра Цетињског, који се не може убити и уништити једном референдумском крађом. Ми који припадамо тој идеји и великој завјетној мисли нашег народа нећемо ни у овим тешким и смутним временима ни милиметра одступити од ње, а камоли промијенити страну. А у међувремену ћемо бити поштен партнер свима онима који желе да мијењају овакву Црну Гору како би она постала слободна и земља свих њених грађана. Ми, наравно, већ заједнички радимо у оквиру ДФ са изворним црногорским суверенистима који се  заједно са нама налазе на првој линији борбе против диктатуре. Оно што нас држи на окупу је повјерење и међусобно поштовање. Знамо да нико од нас до властитог политичког циља не жели да дође на нечасан начин, понајмање преваром или крађом како је то урадио Мило Дјукановић 2006. године.

Подјеле које је тада продубио режим данас су још израженије и то се не може сакрити чак и јавном подршком Ђукановићевој “независности” неколицине појединаца из некадашњег Блока за заједничку државу који су у међувремену промијенили страну. Нарочито је то изражено после одлуке крње  Скупштине Црне Горе која је мимо већински исказане народне воље земљу угурала у војни савез који је прије само 18 година убијао наше грађане.’’

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕДатум: 21.05.2017
Close
Close