Мандић: Ново вођство ће дати одговор на 
                                 брутални напад режима на српски народ

Мандић: Ново вођство ће дати одговор на брутални напад режима на српски народ

Скупштина Нове српске демократије данас је у Подгорици, у присуству 403 скупштинара за предсједника НСД изабрала Андрију Мандића, а за потпредсједнике Страхињу Булајића, Славена Радуновића, Симониду Кордић и Емила Лабудовића.

Страхиња Булајић изабран је за предсједника Радног предсједништва, а за чланове су изабрани: Ђорђије Вујовић, Наташа Јеврић, Љиљана Ђурашковић, Никола Горановић, Јелена Радуновић, Милица Томашевић, Зоран Благојевић, Вељо Чађеновић, Марина Јочић и Јелена Божовић.

Посебном одлуком, Скупштина је Михаила Чађеновића изабрала за члана Главног одбора. Лидер странке, Андрија Мандић, казао је поводом избора новог руководства да је ова сједница посебно важна, с обзиром на то да ново вођство треба да да одговор на брутални напад црногорског режима на српски народ, који је почео причом о лажном државном удару.

„Ви знате да због тог лажног удара, због измишљотина криминалне банде на чијем челу је Мило Ђукановић, а чија главна батина је СДТ Миливоје Катнић, данас у Црној Гори постоје политички затвореници“, нагласио је Мандић, позивајући присутне да заједнички поздраве родитеље Михаила Мишка Чађеновића, који су били присутни на сједници.

Громогласним аплаузом окупљени су на Мандићев позив поздравили родитеље политичког заробљеника. Миљан Чађеновић, отац Михаила Чађеновића, обратио се Скупштини и пренио поздраве његовог сина Скупштини НСД-а. Његов дирљиви говор испраћен је овацијама присутних. Мандић је посебно нагласио да млади људи приступају странци у све већем броју, чиме се, како је казао, шаље снажна порука да и поред напада режима, НСД има нови талас учлањења.

Булајић: Морамо се вратити у своју историју

Изабрани предсједник Радног предсједништва, Страхиња Булајић, казао је да се као народ морамо вратити у своју историју, и то не само Срби у Црној Гори већ сви Срби, на свим осталим српским просторима. „Не смијемо заборавити двије основне чињенице, које су нас одредиле, које нас одређују и које ће нас одређивати заувијек – прва је светосавље, спој наслеђа византијске духовности и сопственог односа према властитом народу; друга је косовска легенда – спој Лазаревог опредељења и вјечите борбе Срба за слободу“, казао је он.

Ријечи и идеје Петра Првог значајније су данас него икада раније, оцијенио је Булајић, осврнувши се на актуелни положај Срба у Црној Гори. „Ако Његове ријечи буду имале и сразмјеран утицај, онда ћемо имати сушто пред Милоша, а ако буде супротно, они ће нас претворити у бескичмену масу и као такви ћемо нестати„, нагласио је Булајић. Он је посебно истакао да ће формирање нових општинских организација НСД-а имати велики значај за политичко дјеловање те странке у наредном периоду.

ИН4С, 11.05.2017.Датум: 11.05.2017.
Close
Close