Састанак Мандића и Вучића: Конкретна помоћ 
                      за општине у ЦГ са већинским српским живљем

Састанак Мандића и Вучића: Конкретна помоћ за општине у ЦГ са већинским српским живљем

Предсједник Нове српске демократије и члан предсједништва ДФ Андрија Мандић разговарао је данас у Београду са премијером и изабраним предсједником Србије Александром Вучићем. 

Мандић је том приликом честитао Александру Вучићу побједу на предсједничким изборима и пожелио му да ову функцију обавља на корист не само грађана Србије, него и свих Срба који живе изван Србије. 

Мандић и Вучић су констатовали да се договорена подршка културним институцијама нашег народа у Црној Гори одвија у складу са ранијим договорима и да ће се и убудуће одвијати сличном динамиком.  

Лидер НОВЕ је истакао да је посебно важно интензивирати сарадњу и пружити конкретну подршку општинама у ЦГ у којима доминантно живи српски народ, а нарочито су велики потенцијали општина у Боки которској чији су становници традиционално везани за Србију.  

Мандић је казао да је положај Срба у ЦГ све тежи, да се појачава дискриминација и притисци на српски народ, и да се лидери и представници нашег народа прогоне на националној, вјерској и политичкој основи. 

,,Режим не преза ни од употребе силе и ситуација је  из дана у дан сложенија. Зато нам је обавеза да са тим проблемима прво упознамо предсједника Србије, очекујући његову помоћ и подршку. Жељели би да он о тим проблемима и нашем тешком положају упозна важне међународне адресе које би могле да помогну у превазилажењу тешке кризе у ЦГ’’, казао је Мандић.

Предсједник Србије је нагласио да је веома важно градити што боље односе у региону, а посебно би добри односи требали да буду између Србије и Црне Горе, јер су историјски и економски упућене једна на другу. Датум: 06.05.2017
Close
Close