Мандић: Протестима заједно до смјене 
                                  Ђукановићевог режима

Мандић: Протестима заједно до смјене Ђукановићевог режима

На сједници изборне Скупштине Нове српске демократије (НОВА) Никшић изабран је нови општински одбор од 112 чланова док ће на првој наредној сједници бити изабрани предсједник и потпредсједници ОО.

Челници Нове истакли су да је ОО у Никшићу чинио и чини окосницу те партије и да су својим дјеловањем положили све политичке тестове у једној националној странци, каква је поменута.

Прије почетка рада сједнице интонирана је химна „Боже правде“, а скуп је благосиљао свештеник СПЦ Мирко Вукотић. Скупштино је водило радно предсједништво на челу са предсједником тог тијела Страхињом Булајићем који је казао да режим слави асимилацију Црне Горе од „злочиначке организације, какав је НАТО и да је Монтенегро урадио све оно што Црној Гори не пада на памет“.

Лидер Нове Андрија Мандић казао је да је ДФ, без подршке опозиције, успио да 24.октобра 2015. „обори режим на кољена“.

„И да тог тренутка опозиција није сјела за исти сто поред Мила Ђукановића и ДПС-а ствар би била доведена до краја. Међутим, режим је успио захваљујући том погрешном маневру да се консолидује, да узврати ударац ДФ-у а онда да нас подмукло нападне тако што је против нас отворио читав низ судских процеса, хапсио, тукао, судио“, казао је Мандић и додао да је Црна Гора једина земља на Балкану која има 
политичке затворенике.

Само протести, казао је Мандић, могу довести до смјене Ђукановићевог режима.

„Радовао бих се када би са нама били сви из опозиције, али поучени ранијим искуствима, мораће их изнијети Фронт. Важно је, када поново доведемо Ђукановића у ситуацију 24. октобра 2015. године, да му нико из опозиције не пружи руку и не буде на његовој страни“, поручио је Мандић.

Према његовим ријечима лаж је да ће неко са Запада и из међународне заједнице “срушити Ђукановића”.

“Ђукановић је велики издајник са којим манипулишу из НАТО држава. Не могу они наћи погоднијег и сервилнијег издајника од њега, па зашто би га мијењали. То су глупости, јер зашто би неко поступао нерационално, да умјесто већ постојећег траже другог послушника у Црној Гори“, казао је лидер Нове.

Колико је Ђукановић добар за НАТО, сматра он, толико је проблем за Црну Гору, а одлука Скупштине о уласку Црне Горе у НАТО је „срамна сцена капитулације малене и часне земље на коју је НАТО напад почео 1999.године”.

Јанко Милатовић, предсједник ОО Нове, казао је да ће та партија и Демократски фронт бити последњи бастион одбране цркве, српског народа у Црној Гори и језика.

Никшић је био, а посебно Нова и ДФ, казао је Милутин Ђукановић, главни дио отпора против режима, а да би се у тој борби успјело потребна је још већа организованост и снага. Два су темеља, казао је он, на којима почива нека партија, а то су идеологија и организованост. 

Што се идеологије тиче јасан је, казао је Ђукановић, однос Нове према СПЦ, српском народу и језику, према санкцијама Русији, признању Косова, као и чланству Црне Горе у НАТО и борби за слободу.

И потпредсједник Нове, Славен Радуновић, казао је да су Никшић, Подгорица и Бар били узданице Нове и ДФ-а у последње двије године када 
се стварала нова историја Црне Горе.

„Када смо показали зубе режиму и трудили се да научимо оне друге из опозиције како треба. Изгледа да смо били лоши професори, али ћемо да наставимо да их учимо па ће и они као можда мало слабији ђаци после неколико поновљених лекција нешто да науче. Не мијења се режим Мила Ђукановића чоколадицама и бомбонима“, поручио је Радуновић.

Казао је да када у Парламенту буде довољно опозиционих посланика да ће прва одлука бити расписивање референдума о чланству у НАТО и да ДФ има „сјајан рецепт како да натјера тај савез да моли Црну Гору да изађе из њега“.

„Нећемо им плаћати 80 милиона чланарине и гледаћемо да опструишемо сваку њихову ствар па ће нас молити да изађемо из Нато савеза. Није нама проблем Нато савез, са њим ћемо лако изаћи на крај. Прво морамо да се обрачунамо са ДПС-ом и Милом Ђукановићем“, казао је потпредсједник Нове.

А да би у томе успјели, према његовим ријечима, не могу сами већ им је потребна помоћ остатка опозиције а ова година би могла да буде та када ће уједињена опозиција побиједити режим Мила Ђукановића.

Према ријечима потпредсједника ПзП-а Вељка Васиљевића Црна Гора пролази кроз период неофашизма а ДФ ће се супроставити лажном црногорству и неће дозволити да се разори православље које је темељ Црне Горе.

„Црна Гора је створена на костима православних хришћана, а остали који живе овдје су остали на ријеч наших дједова и прађедова и да ми ту ријеч нећемо и не смијемо показати. Ипак, нећемо дозволити да неко направи лажну границу и лажни раздор између Срба и Црногораца. Тога никада у Црној Гори није било“, поручио је Васиљевић и додао да су чланови ДФ-а показали велику храброст у борби да сруше постојећи 
режим, а да је у овим тешким тренуцима за државу потребно показати и мудрост.

Према ријечима лидера Радничке партије Јанка Вучинића Црна Гора је од јуче окупирана земља. Казао је да у Црној Гори стасава неке „нова класа револуционара која из кабинета пише саопштења“.

„Такви револуционари не могу побиједити Мила Ђукановића. Гдје је била јуче остала црногорска опозиција? Писали су саопштења из кабинета и није их било на Цетињу да бране Црну Гору. Како друкчије да их назовемо него издајницима“, казао је Вучинић и додао да Ђукановић није главни архитекта припајања Црне Горе Нато савезу, већ главни издајник.

Илија Чворовић из ДНП-а поручио је да ће та партија, као и остале чланице ДФ-а, урадири све како би се парламентарни и нови локални избори у Никшићу и како би народ добио власт какву заслужује, док је Радислав Станишић из никшићког одбора ЈКП ЦГ казао да „трабанти ДПС-а покушавају да их подијеле на четнике и партизане заборављајући да су 1943.године сви заједно отишли и борили се против фашиста“.

Вијести, 29.04.2017.Датум: 29.04.2017
Close
Close