Мандић: Смјеном власти у ЦГ српски народ 
                           неће више бити дискриминисан

Мандић: Смјеном власти у ЦГ српски народ неће више бити дискриминисан

У Старој згради владе данас је одржана Друга редовна скупштина Општинског одбора Нове српске демократије Подгорица. У нови састав ОО изабрана су 183 члана, а извјештај о раду у претходном сазиву ОО поднио је предсједник подгоричког ОО НСД Радош Зечевић.

Присутне је поздравио лидер Нове српске демократије Андрија Мандић.

,,Од вас се очекује највише. И ми, руководство ове странке, заједно са вама желимо да дођемо до циља промјене власти у Црној Гори демократским путем и да Црну Гору успоставимо као земљу благостања у којој ће се поштовати сви народи, у којој више српски народ неће бити дискриминисан, у коме ће бити испоштована чињеница да је српски језик већински језик у Црној Гори, у земљи гдје ћемо баштинити најбоље традиције некадашње Црне Горе“, поручио је присутнима господин Мандић.

Он је истакао да управо из подгоричког општинског одбора НСД се препознају и јунаци данашњег времена од којих је несумњиво један од њих и Михаило Чађеновић који се налази у спушком затвору као политички затвореник.

„Он је показао колико је частан и честит човјек који није подлегао притиску, подмићивању, уцјенама, чак и тортури да уради оно што очекује антисрпски режим од њега, није пристао да га искористе и употријебе у борби против свих нас, него стојички, мушки, храбро, подноси невољу која га је задесила и шаље поруку да ће издржати, да ћемо побиједити“, поручио је Мандић и позвао људе на протесте, као једини начин укидања тортуре режима.

Потпредсједник НСД, Славен Радуновић, захвалио се свима који су дали свој допринос НСД у задње двије године, подсјетивши на протесте из 2015. године. 
,,Нису сви били храбри и одлучни као ми. Ми смо своје били одрадили најбоље што се може. Ми смо Ђукановића 24. октобра бацили на кољена. Кад га је требало само, народским језиком, притући, појавили су се неки који су нашу муку, наш труд, хтјели да злоупотријебе, који су му пружили руку, а ја бих рекао, пружили му вјештачко дисање. Сјели су са њим за сто и онда смо изгубили следећих пола године, годину. Тај се круг завршио јуче, та стабилност која је одглумљена у Црној Гори, срамном одлуком на Цетињу да Црна Гора приступи НАТО пакту“, рекао је Радуновић.

Предсједник Извршног одбора НСД Милутин Ђукановић је казао да онда када је режим био свјестан да губи изборе посегнуо је за нечим што није забиљежено у историји Црне Горе. 

„Посегнуо је за такозваним државним ударом и свједоци смо да тај државни удар још траје“, рекао је Ђукановић.

Присутнима су се обратили и Жељка Савковић у име Радничке партије, Никола Бајчетић у име ПзП-а и Јово Пејовић у име Демократске народне партије, а скуп је благосиљао отац Драган Станишић.

ИН4С, 29.04.2017.Датум: 29.04.2017
Close
Close