ДФ: Правосуђе ради по Ђукановићевим
                                   пријетњама и директивама

ДФ: Правосуђе ради по Ђукановићевим пријетњама и директивама

Најновији притисак предсједника ДПС-а на правосуђе, које је ионако без икаквог интегритета и аутономије, представља класичну наредбу да суд прихвати оптужницу против лидера ДФ-а. Посебно је Ђукановић запријетио ВДТ-у Ивици Станковићу, саопштавајући да одлуке не треба да доноси прије него што се консултује са политичким факторима, односно са диктатором лично, каже се у саопштењу које је потписао посланик Демократског фронта Јован Јоле Вучуровић.

„Пријетња је уродила плодом, јер се одмах огласио и ВДТ, подржавајући оно што је саопштио Ђукановић. Показао се, дакле, дјелотворним за Ђукановића напад на правосуђе, јер је њихов посао био да већ поодавно отворе случајеве „Телеком“, „Лименка“, гаранције за КАП, шверц дроге и цигара гдје је директно умијешан врх режима. Али изгледа да је довољно да Ђукановић подвикне, а да они који треба да примијене закон нагло заћуте или почну да се правдају“, наводи се у саопштењу.

Из ДФ-а кажу да режим је тако успио да ућутка и академију, универзитет, синдикате, студенте и слободне интелектуалце, те да је мафију, заробљено правосуђе, режимске и некадашње независне медије усмјерио против ДФ-а, а Ђукановић је најавио да ће покушати да ућутка и СПЦ јер му смета сваки симбол традиционалне Црне Горе коју је отворено издао.

„Такође, опозицију је подијелио на антидржавну и ,,ушкопљену’’. Пошто је ДФ таргетирао као антидржавну, поручујемо му да су управо он и његов режим антидржавни и антицрногорски елемент, и потврда те наше тврдње је све оно што је та криминална организација урадила Црној Гори, њеној економији, култури, духовности, за ових више од двадесет година владавине“, каже Вучуровић.

Посланик ДФ-а истиче да Ђукановић иде и корак даље у својим пројекцијама и тражи од те ,,ушкопљене’’ опозиције да и она напада ДФ, ако желе да уђу у владу, што им је понудио и Душко Марковић.

„Нажалост, неки из опозиције већ истрајно раде по жељама Мила Ђукановића, нападајући ДФ и шаљући му поруке да су се промијенили и прилагодили. Управо зато никога не треба да чуди хајка на ДФ у којој, нажалост, режиму подршку пружају дијелови опозиције и некадашњи независни медији. ДФ ће издржати све нападе, борбу за слободну Црну Гору настављамо несмањеном жестином без обзира на снагу и број противника који су кренули на ДФ. До слободе“, закључује Вучуровић.

ИН4С, 24.04.2017.Датум: 24.04.2017
Close
Close