Вучуровић: НСД снажно стоји уз своју посланицу,
                                     Демократе се понашају као Дарко Пајовић

Вучуровић: НСД снажно стоји уз своју посланицу, Демократе се понашају као Дарко Пајовић

Нова српска демократија снажно стоји уз своју посланицу Марину Јочић и нема никакве потребе да се било ко из НОВЕ или ДФ извињава Демократама због коментара који је гђа Јочић поставила на фејсбуку. Она је само констатовала оно што је општепознато за све чланове Нове српске демократије, а до јуче и за одборника НОВЕ Николу Ровчанина- да није природно и нормално да будете најагилнији заштитник и борац за права српског народа, на основу чега постајете високи функционер странке и одборник у СО Пљевља, а онда вам преко ноћи све то постане загушљиво и одете на ,,провјетравање'' у политичку организацију коју проблеми Срба не интересују, нити чињеница што је једино наш народ усраћен за елементарна људска права у данашњој ЦГ.

Нова српска демократија уважава све политичке представнике мањинских народа, посебно бошњачког и албанског, па самим тим уважавамо и политичко дјеловање потпредсједника Демократске Црне Горе, Бошњака Џенана Колића и предсједника Демократског савјета те партије, Албанца Штјефана Цамаја. На жалост српског народа и чланова Нове српске демократије, Бошњак Џенан Колић и Албанац Штјефан Цамај нијесу до сада ништа урадили, па чак ни дали било какву изјаву којом би указали на чињеницу да режим грубо дискриминише Србе. За разлику од њих, до прелета у Демократе, одборник Никола Ровчанин се снажно борио против режима и дискриминације српског народа и српске језичке заједнице у ЦГ. Колико нам је познато, Колић и Цамај, као ни други бројни политичари из бошњачког и албанског народа који су функционери Демократа, неће подржати да се, након промјене власти у ЦГ, укине признање лажне државе Косово, одустане од санкција уведених Русији, а сигурно неће хтјети ни да осуде прогон СПЦ или подрже враћање њене одузете имовине.

Досадашњи функционер НОВЕ, Србин, Никола Ровчанин је био снажан противник учлањења ЦГ у НАТО, осуђивао агресију на СРЈ, славећи заједно са нама хероје и јунаке који су дали своје животе бранећи нашу отаџбину од агресора, док су Колић и Цамај снажни подржаваоци тог савеза и заговорници учлањења Црне Горе у НАТО, слично већем броју чланова Демократске ЦГ. Када је све ово познато, онда никога не треба да чуди када наша посланица Марина Јочић саопштава да она не препознаје Николу Ровчанина који би могао да буде у истој политичкој организацији са онима који подржавају учлањење ЦГ у НАТО, који нијесу спремни да пониште признање лажне Косово или да укину санкције Русији.
Тражећи извињење од Нове српске демократије и Демократског фронта, непотписани аутор саопштења Демократа то ради искључиво због најобичније пропаганде везане за изборе у Херцег Новом, покушавајући да од грађана те општине прикрију чињеницу да је најмање половина функционера Демократске ЦГ за НАТО или да не желе да пониште признање лажне државе Косово.

Да би колико толико часно изашао из ове непријатне ситуације, састављач саопштења Демократа треба да се извини госпођи Јочић, грађанима Црне Горе и Херцег Новог или половини своје странке која заступа ставове супротне интересима и жељама народа из којега долази Никола Ровчанин, јер након искуства са наранџастим краватама Позитивне ЦГ, никоме не недостаје недефинисана политика и непрецизни и нејасни политички ставови. Не желимо никога унапријед да оптужимо за суморну завршницу, али ово је нешто што је већ виђено, ово досадашње понашање Демократа исто је као и понашање Позитивне ЦГ Дарка Пајовића, јер су се и они легитимисали као нова нада и прави избор, а сад је само другачија боја кравата, а умјесто поморанџи дијеле се чоколадице.

Јован Вучуровић, портпарол НСД и посланик ДФ
23.04.2017.Датум: 23.04.2017
Close
Close