Мандић: Немамо дилему да режим 
                                скрива Сашу Синђелића

Мандић: Немамо дилему да режим скрива Сашу Синђелића

”Прошло је 48 сати од како је Демократски фронт објавијестио црногорску јавност за пресуду над извјесним Сашом Синђелићем у суду у Хрватској за тешко убиство из користољубља – та особа није ухапшена”, саопштио је на конференцији за новинаре лидер НСД-а и члан Предсједништва ДФ-а Андрија Мандић.

„Специјални државни тужилац и криминална организација којој припада СДТ Миливоје Катнић одлучила је настави злоупотребу тако тешког стања у којем се налази пресуђени убица: да га употребљавају у борби против опозиције,“ казао је Мандић.

Он је нагласио да „криминална организација“ по налогу Мила Ђукановића а преко Миливоја Катнића врши кривично дјело –  скрива пресуђеног убицу Сашу Синђелића јер је од самог почетка било познато како Миливоју Катнићу, тако Интерполовој канцеларији у Подгорици, тако и Милу Ђукановићу и министру правде Пажину да је Саша Синђелић лице са Интерполове црвене потјернице. Дајући примјер Ананија Никића, за кога ДФ наглашава да је невин, Мандић је рекао да се Русија понашала у складу са потјерницом, те да Црна Гора треба да учини исто, али и нагласио да очекује да ће Миливоје Катнић изјавити како он није у земљи.

„Ми немамо дилеме да црногорски врх скрива Сашу Синђелића,“ казао је Мандић.

Он је рекао да је важно да се обавијести и ЕУ и указати какав је однос црногорских власти и министра правде када је у питању испуњавање обавеза када је у питању црвена Интерполова потјерница.

„Он је био идеална особа да се злоупотријеби и употријеби и у борби против опозиције и то против њеног најјачег конституента ДФ-а који је и 2015. године на протестима, једном био оборио овај режим,“ напоменуо је Мандић.

Он је казао да ДФ има још један документ – то је да је Жупанијски суд у Вуковару спреман да крене у процедуру преузимања осуђеног Синђелића када Црна Гора уради посао у складу са црвеном Интерполовом потјерницом.

„Ми смо у парампарчад разбили аферу ‘Државни удар’,“ нагласио је лидер НСД-а, те додаје да је Синђелић лагао да је убио човјека.

Кнежевић: Једини који познаје Синђелића је Катнић

„Једини који овдје познаје Сашу Синђелића је Миливоје Катнић. Ми више немамо дилему да су разговори између ударне тројице снимани након афере тзв. ‘државни удар’. Оптужницу писану за нас могу да окаче Синђелићу о врат, казао је лидер ДНП и члан Предсједништва ДФ-а Милан Кнежевић.

Он је нагласио да се на наредби о покретању истраге, коју је потписао Катнић види да се Синђелић означава „у бјекству“.

Радуловић: Монструм не може бити свједок-сарадник

„Ово је кривица Ђукановића. Сигурно ће се и снимати филмови о овом случају тзв. државни удар. Кад је у питању кредибилитет у питању је обичан монструм. Свједок-сарадник не може бити монструм. То је основна ствар. Ђукановић има више обезбјеђења него и сам Јосип Броз Тито, тако да су ове смишљене сцене смијешне“, казао је један од лидера ДФ-а Бранко Радуловић и нагласио:

„Логично би било да се смијени Катнић, и да он и Пажин буду свједоци-сарадници. Ми смо из овога изашли јачи, али ме боли што је Црна Гора постала овакво друштво.“

ИН4С, 11.04.2017.Датум: 11.04.2017
Close
Close