ДФ: Подаци медија срушили лаж 
                        да је кампања финансирана из Русије

ДФ: Подаци медија срушили лаж да је кампања финансирана из Русије

Поједини медији објавили су информацију да Нова српска демократија дугује 680 000 евра, па смо дужни да поновимо оно што смо до сада више пута саопштавали – да то није само дуг Нове српске демократије него читавог Демократског фронта, саопштио је данас посланик ДФ-а Милутин Ђукановић.

„Наиме, сва плаћања ДФ-а реализовала су се са жиро- рачуна Нове српске демократије, тако да је у нашем завршном рачуну констатован укупни дуг. Иако је неко из црногорског режима покренуо ову тему рачунајући да ће нам нанијети политичку штету, управо је са овом констатацијом срушио једну од најподмуклијих лажи уперених против ДФ-а о томе како је наша изборна кампања финансирана врећама новца из Русије,“ казао је Ђукановић и нагласио:

„Управо се из ових података може видјети да је толики дуг ДФ-а настао баш због наше потребе да имамо изузетно квалитетну кампању за изборе у октобру 2016. године, и да не постоје никакви скривени токови новца којима се финансирао ДФ, како то покушава да представи режимска Агенција за спречавање корупције.

Са друге стране, криминални режим је потрошио милионе и милионе евра за своју кампању, а за које нико нема дилеме да су прикупљене шверцом дроге и акцизних роба и пљачком грађана. Ни то им није било довољно да обезбиједе изборну побједу, него су морали да прибјегну организацији лажног државног удара, а потом, преко АСК, без икаквог разлога чак и блокирају средства која по закону припадају ДФ-у и тако онемогуће да кренемо са измирењем дугова који су настали у кампањи за октобарске изборе. То што је, за разлику од неких других, руководство ДФ било спремно да уђе у ризик и дугове, бранећи на изборима тековине протеста који су били готово оборили режим Мила Ђукановића, највише говори о нашој вјери у исправност борбе коју водимо и за коју смо спремни да приложимо највише што имамо.“

Ђукановић је напоменуо да ће ДФ измирити сва потраживања и нагласио да је блокада њихових средстава противзаконита и противуставна.

„Такође, ово обраћање користимо да се извинимо свима којима смо остали дужни и захваљујемо им се на стрпљењу, уз обећање да ћемо, као и увијек до сада, измирити сва потраживања, јер ДФ никоме није остао дужан.

Нама се од стране државе дугује велики новац, који се блокира због наводног прекршајног поступка који против ДФ води агенција на чијем је челу таст сина премијера Душка Марковића,“ казао је Ђукановић и подвукао:

„Блокада је противзаконита и противуставна, а њу је очигледно наредио Марковић. А, ради се о огромним средствима која нам припадају, а којима би могли измирити све најхитније дугове које има ДФ.“

ИН4С, 07.04.2017.Датум: 07.04.2017.
Close
Close