Крах криминалне фарсе: Синђелић
                      осуђен на 21 годину, тренутно у бјекству!

Крах криминалне фарсе: Синђелић осуђен на 21 годину, тренутно у бјекству!

Синђелић је правоснажно осуђен 2012. године, због убиства Мирка Фотеса 2002. године, као и због крађе његовог трактора. Пресуда је постала правоснажна, што се може видјети из званичног документа суда у Вуковару, 28. фебруара 2012 године, а Синђелић је од дана убиства био у бјекству.

„Саша В. Синђелић, рођен 11. јула 1980 године, у Штајеру, у Аустрији, држављанин Србије, убио је Мирка Фотеса и украо његов трактор. Он је 06. октобра 2002. годинедошао својим аутомобилом мерцедес, ознака ВК 612-АР, на земљишни предио ‘Церије’, који се налази у катастарској општини Дреновци. У то вријеме је на имању земљу орао Мирко Фотес. У намјери да га усмрти и узме му трактор, Синђелић му је пришао с леђа, и из аутоматске пушке ‘Црвена застава’, модел М70АБ2, тв. броја 68941, испалио у Фотеса четири хица“, наводи се у образложењу пресуде.

За кривично дјело тешко убиство Синђелић је осуђен на 20 година затвора, а због тешке крађе на годину и два мјесеца. Синђелић се осуђује на јединствену казну у трајању од 21 године затвора, наводи се у правоснажној одлуци суда у Вуковару.

Наложено је да Синђелић мора породици Фотес вратити украдени трактор, а они су упућени да у парници остварују имовинскоправни захтјев.

Жупанијско државно тужилаштво у Вуковару оптужницом од 14 августа 2006. године оптужило је Сашу Синђелића, због два кривична дјела и то тешко убиство и тешка крађа. Тужилаштво је тражило да се осуди за оба дјела, што се и десило, а Синђелићу је суђено у одуству.

Специјални тужилац Миливоје Катнић прво је у афери „државни удар“ осумњичио Сашу Синђелића да је вођа кримилане групе која је требала да изведе терористичке нападе у Подгорици, у ноћи избора 16. октобра прошле године. Убрзо након тога, Катнић је отишао Владиним авионом у Београд за Синђелића, довео га у Подгорицу и дао му статус свједока сарадника, а самим тим му и преквалификовао кривично дјело, јер као вођа криминалне групе не може добити поменути статус.

Иако је у Хрватској правоснажно осуђен на 21 годину робије, Синђелић се и даље налази под заштитом специјалног тужиоца Миливоја Катнића, а према неким информацијама, он је и даље у Подгорици., гдје га чувају припадници специјалног полиицијског тима.

Радуновић: Хитно ухапсити или разријешити Катнића

„Не постоји суд на планети који би оваквог свједока прихватио за кредибилног“, истакао је на пресу ДФ-а Славен Радуновић, који је и презентовао новинарима документе из вуковарског суда. Он је додао да ДФ није сједио скрштених руку на оптужбе Миливоја Катнића већ се и те како потрудио да дође до доказа и раскринка ову фарсу. Он је предао новинарима документе који се односе и на пређашње поступке Сиђелића, посебно истичући оптужбу за ратно дезертерство.

„Ако је СДТ знао кога проглашава свједоком-сарадником, онда треба хитно ухапсити Миливоја Катнића. Уколико није знао, онда то говори о његовој неспособности да обавља функцију и треба да буде разријешен“, нагласио је Радуновић, додајући позив предсједници Врховног суда Весни Меденици да се хитно изјасни о овом случају.

Булатовић: Умијешаност одређених НАТО служби, као и државе Хрватске

Функционер ДФ-а Предраг Булатовић, казао је да ће тај политички савез наставити са истраживањима овог случаја до коначног утврђивања свих чињеница.

Он је нагласио да, након објелодањивања чињенице да је Синђелић осуђен на 21 годину затвора, овом лицу према законском члану 130 КЗ мора се одузети статус свједока-сарадника.

Он је такође нагласио и могућу умијешаност одређених НАТО служби, као и државе Хрватске у цијели случај, а с обзиром на тежњу власти да насилно угура Црну Гору у НАТО.

ИН4С, 09.04.2017.Датум: 09.04.2017
Close
Close