ДФ: Хапшењем Никића Катнић доведен
                           у незгодан положај – Русија ће тражити доказе

ДФ: Хапшењем Никића Катнић доведен у незгодан положај – Русија ће тражити доказе

Задржавањем у притвору у Русији Ананија Никића државни органи те земље су довели у незгодан положај Миливоја Катнића. Он се сада налази у великој нужди, јер би требало да испоручи органима Русије све доказе који говоре о наводној умијешаности Ананија Никића у криминалне радње, за шта га, на основу једне телевизијске емисије, терети СДТ, саопштили су данас из Демократског фронта.

„Наиме, након те ТВ емисије, српски обавјештајац Славко Никић је и пред тужилаштвом Србије потврдио да је Ананије Никић био преводилац извјесном Русу који је разговарао са њим. Славко Никић свједочи да нико, ни Рус, ни Ананије Никић, нијесу од њега тражили да уради било шта противзаконито, јер, како је истакао, да су то тражили, он би их одмах пријавио у полицију, што је иначе у опису његовог посла прикупљача и достављача информација за потребе обавјештајних органа,“ казали су из ДФ-а и нагласили:

„Славко Никић је Алекса Жуњић нашег времена, професионалац који је многе пријавио, био и агент провокатор, па је сигурно да не би другачије поступио ни у овом случају. Зато он није имао разлога да било шта крије од својих колега Миливоја Катнића и Саше Чађеновића, да било шта прећути или изостави. А, да ли је нешто додао, то ћемо сазнати након исказа који ће дати Ананије Никић.“

Из ДФ-а су подсјетили да је Славко Никић тврдио да никада није видио Михаила Чађеновића нити чуо његово име те да ће сада руски државни органи бити у прилици да утврде шта је то „опасно“ урадио Ананије Никић, и нагласили да га они знају као честитог и коректног човјека.

„Сад ће руски државни органи бити у прилици да дознају шта је то толико ‘опасно’ урадио Ананије Никић, а СДТ и црногорски режим само на изјави Славка Никића мјесецима праве конструкције на основу којих лажно оптужују и руску државу, и ДФ, и Ананија Никића.

Такође, посебно је одвратна Катнићева конструкција да је, наводно Рус који је Ананија ангажовао као преводиоца, уствари оптужени Попов, чиме се Ананије Никић повезује са догађајима од 16. октобра, иако Славко Никић у интервјуу ИН4С-у децидно тврди да ни једног од Руса који се потражују преко Интерполове потјернице, значи ни Широкова, ни Попова, никад у животу није видио. Иако је Славко Никић, такође више пута саопштио да никада није видио Михаила Чађеновића, нити чуо његово име, он се већ два мјесеца, потпуно невин, налази у затвору. Чак и фотографија возила с таблицама, којим су се на састанак довезли Рус и Ананије, а коју је на лицу мјеста направио сарадник Славка Никића јасно оповргава могућност да се ради о Михаилу Чађеновићу и његовом возилу.

Подсјећамо да суд као разлог задржавања Чађеновића у притвору наводи опасност од утицања на саучесника, односно на Ананија Никића, па пошто се он сада налази у притвору, мучење Михаила Чађеновића треба прекинути и моментално га ослободити,“ казали су из ДФ-а и истакли:

„Што се тиче ДФ-а, ми још једном истичемо да Ананија Никића знамо као честитог и коректног човјека, и некога ко је услуге превођења пружао и ДФ-у и другима.

Сматрамо, такође, да су оптужбе Миливоја Катнића о томе како је Ананије Никић припадник ФСБ-а неутемељене и лажне, што је својствено Катнићу, јер руски државни органи, наравно, као уосталом ни амерички, не хапсе своје агенте на задатку и о томе још обавјештавају јавност и противнике.“

ИН4С, 04.04.2017.
Датум: 04.04.2017
Close
Close