ДФ: Заробљено правосуђе још једном 
                                примјењује двоструке аршине

ДФ: Заробљено правосуђе још једном примјењује двоструке аршине

Бивши градоначелник Берана, Вука Голубовић, није стигао ни да честито загрије кревет у притворској јединици, а већ је пуштен да се брани са слободе. Тужиоци нијесу тражили одређивање притвора као у неким ранијим случајевима, сигурни, изгледа, да ова група неће вршити утицај на свједоке. Случај Вуке Голубовића и екипе из Берана је класични примјер бахатог вршења власти функционера ДПС-а чији поступци и резултати показују праву природу и карактер режима. Сваки предсједник општине из ДПС-а, трудио се да опонаша предсједника Мила Ђукановића, који је највише крао и своје ближње незаслужено учинио милионерима. Милијарде евра отетих од грађана завршило је у приватним џеповима а оштрица јавности се непогрешиво усмјерила ка једном човјеку - оцу црногорске корупције Милу Ђукановићу.

Међутим, директном злоупотребом и уцјеном појединаца из тужилаштва случајеве корупције на високом ниво: Телеком, Лименка, Прва банка, Камп Златица, сакрио је у најтајније фиоке специјалног тужилаштва, а почео селективно и периодично да хапси најближе сараднике. Од времена хапшења будванске криминалне организације свједоци смо безочног муљања, сплеткарења, погађања и сумњивих судских споразума о чијем коначном исходу директно одлучује шеф режима. Народ је већ судске процесе који су везани за политику разврстао у двије категорије- на лоповске и политичке. Ови лоповски су везани искључиво за ДПС, а политички за Демократски фронт. Лако их је препознати јер кад се камере укључе, лопови плачу, крију лисице, имају смркнута лица, и оборене главе. Политички затвореници су одлучни, храбри, насмијани и увјерени да ће борбу са корумпираним режимом сигурно добити.

Такође, заробљено правосуђе још једном примјењује двоструке аршине, па тако шефу и члановима беранске групе није одређен притвор, док се, са друге стране, потпуно невин већ два мјесеца у затвору налази Михаило Чађеновић. Најригиднијом злоупотребом институције притвора, која се, и по Уставу, примјењује само као крајња мјера, а под немуштим изговором о неутицању на свједоке, специјални тужилац и судије вишег и апелационог суда на правди Бога држе Чађеновића мјесецима у притвору, угрожавајући му елементарно здравље. Логиком оних који се у судству и тужилаштву налазе само да би извршавали наређења Мила Ђукановића, Вука Голубовић и други високи функционери ДПС-а из Берана не могу да утичу на свједоке и ометају истрагу, а возач из ДФ-а, који свој посао обавља искључиво по налозима надлежних, то може.

Само у режиму који је у свим областима изгубио компас и острашћени тужилац Миливоје Катнић, који истрагу доживљава као лични обрачун са онима којима не може да докаже ама баш ништа јер ништа и не постоји, може да се на овај начин игра слободом и животима недужних грађана. Убрзо ће и за овакве тужиоце и судије бити тужилаца и судија. Правда ће, неминовно, закуцати на свачија врата.

Саопштење ДФ-а, 31.03.2017.Датум: 31.03.2017
Close
Close