Млади ДФ-а показују како се
                         треба борити за правду и истину

Млади ДФ-а показују како се треба борити за правду и истину

Режим и заробљене институције настављају обрачун са ДФ-ом, привођењима и саслушањима функционера нашег политичког савеза. Данас је у полицију позван, као грађанин, а онда без икаквог разлога, на преваран начин ухапшен и марицом у суд за прекршаје приведен предсједник Клуба младих НСД ПГ и функционер ДФ Коча Ђуришић. Он је осуђен по кратком поступку, и то зато што се борио за слободу, а против тираније овдашњег режима. Овим поступком режим говори у каквој се паници и страху налази и да му је намјера да серијом сличних радњи покуша да заустави нагомилано незадовољство младих људи, који желе да ЦГ постане слободно друштво, и у којој ће закон бити једнак за све.

Млади ДФ-а су својим перформансом ,,Правда ће закуцати и на твоја врата'' протестовали против хапшења нашег члана и невиног човјека Михаила Чађеновића, којега два мјесеца муче у затвору и противзаконитим методама присиљавају да буде у функцији паковања доказа против ДФ-а, што дуже вријеме ради Миливоје Катнић.

Руководство ДФ посебно поздравља данашње храбро држање, насмијано лице и одговоран однос нашег младог колеге Коче Ђуришића, који властитим примјером показује првенствено својој генерацији како се ваља борити за правду, истину и увјерења. У времену када је ДПС издеформисао политички живот и увео земљу у отворену диктатуру, а младе људе који опонашају тај модел удаљио од борбе својствене њиховим годинама, примјери Коче Ђуришића, Николе Бајчетића, Михаила Чађеновића и других младих ДФ-а враћају вјеру да ће младост мијењати постојећу диктатуру. Ту диктатуру, свакако, не могу промијенити фолиранти, зомбирана омладина, бирократизовани ликови и канцеларијски менталитети, који нијесу спремни да се, попут младих ДФ и неких храбрих грађанских група, изложе неопходном ризику протеста без кога нема промјена.

Стармалима наше политичке сцене желимо да се за почетак осмјехну, а потом ослободе униформног и демагошког размишљања и понашања, и да заједно са својом генерацијом из ДФ-а и грађанских покрета отпочну са организацијом протеста и отвореним исказивањем незадовољства на сваком мјесту, не правећи труле компромисе са диктаторским режимом. У сваком случају, како год било, ДФ ће наставити борбу за слободну Црну Гору, јер ова борба коју смо покренули протестима нема алтернативу.

До слободе!
Датум: 30.03.2017
Close
Close