Неопходна заједничка акција
                        свих који су за референдум о НАТО

Неопходна заједничка акција свих који су за референдум о НАТО

Нова српска демократија оцјењује да је неопходна хитна заједничка акција свих политичких субјеката који се залажу за референдум по питању НАТО-а, пошто је свака одлука у чијем доношењу не учествују грађани, увод у најтежу и најдубљу кризу у ЦГ. Зато је веома важно извршити снажан и конкретан притисак на власт да распише референдум. Најава Ђукановићевог криминалног режима да ће одлука о уласку ЦГ у НАТО бити донешена у парламенту је кукавичка и он жели да се сакрије иза својих посланика који се, иначе, у парламенту налазе вољом Синђе и Паје, а не народа. Пристајање на анексију својствено је марионетским и издајничким режимима, какав је и црногорски који је најсличнији онима који су окупатору покушали да предају земљу 12. јула 1941. године, али је са друге стране наш народ увијек пружао отпор анексији и окупацији. Подсјећамо да референдум, чак и према режимским и НАТО анкетама, подржава око 85 одсто грађана, дакле и већина оних који се залажу за НАТО интеграције.

Ми смо примили к знању одлуке сената САД и то је интерес те државе, али не и Црне Горе и њених грађана. Оно што је интерес грађана Црне Горе знаће се након одржавања референдума.

Надамо се да су све политичке организације које истичу да је неопходно расписати референдум свјесне да он неће пасти са неба, нити да ће га оваква власт, којом управља организована криминална група, добровољно расписати. Није довољно крити се иза саопштења и папагајски понављати да се залажете за референдум, већ се за њега треба изборити свим демократским средствима. Најефикасније средство у борби против диктаторских режима увијек су били протести, са јасно дефинисаним захтјевима и циљевима, које испостављају они који их организују, а њихове домете могли смо сви да измјеримо након протеста ДФ-а када је режим био бачен на кољена. Недостатак заједништва у опозицији у том тренутку за последицу је имао да је ДПС успио да се измигољи и кроз наводне демократске процедуре преговора створи услове за нову изборну крађу, коју је реализовао на последњим изборима. Зато је овога пута нужна јединствена акција, јер ово не смије да буде питање било чијих ускостраначких интереса и надгорњавања, већ се мора извршити заједнички притисак у којем ће учествовати политички субјекти, НВО и грађански покрети, а све у циљу да се грађанима омогући да одлучују о својој и о судбини своје земље.

Нова српска демократија се противи учлањењу ЦГ у НАТО и то је јасно записала у свом програму, али тражимо поштено и фер народно изјашњавање о овом питању.Датум: 30.03.2017
Close
Close