Мандић: Идемо до краја да истјерамо правду,
                         Катнић ће платити макар на међународном суду

Мандић: Идемо до краја да истјерамо правду, Катнић ће платити макар на међународном суду

Велика борба која се води између режима и ДФ-а улази у једну другу фазу, када режим Мила Ђукановића злоупотребљава све државне институције у политичкој борби против ДФ-а, казао је на данашњој конференцији за штампу лидер НСД-а и члан Предсједништва ДФ-а Андрија Мандић.

Он је напоменуо да ће Специјални државни тужилац Миливоје Катнић платити, макар на међународном суду, за оно што је учинио у конструисању фарсе „државног удара“ и прогона људи из ДФ-а. Мандић је истакао да институције које се највише злоупотребљавају су државно тужилаштво и комплентно правосуђе.

„Специјално државно тужилаштво је за потребе ДПС-а осмислило и лажни државни удар који ево мјесецима увесељава и засмијава нашу јавност, због опасне, криминалне, лакрдијашке организације која је раскринкана и прије него је кренула да направи било шта“, напоменуо је лидер НСД-а и нагласио:

„Када оставите све детаље о којима прича СДТ, све праћке, куглице и штитнике, и размислите шта се то десило 16. октобра, дођете до веома једноставног сазнања да осим директног преноса спрјечавања лажног државног удара, батинања, пребијања и мучења људи који су дошли из Србије – у Црној Гори нико није ни сузу пустио, а камоли да је дошло до некаквог државног удара. Можемо да видимо да у тим доказима које прикупља тужилаштво постоји највише доказа да су те вечери можда требали да буду ликвидирани и угрожени лидери ДФ-а.“

Он је казао да је тим трагом код основног државног тужиоца као грађанин саопштио своје ставове, везано за отворено писмо које је написао Миливоју Катнићу, те истакао да у документацији која му је стављена на увид, не постоји ни један лажни доказ који би могао бити подметнут ДФ-у, нити који би их повезивао или оптуживао за било какву везу са људима који су били у Црној Гори.

„Постало је јасно да се ради о личној лошој намјери да се нанесе штета нама из ДФ-а, мени, колеги Кнежевићу, а посебно Михаилу Чађеновићу који се и даље налази у притвору, јер би наводно могао да утиче на свједоке“, казао је Мандић, нагласивши да се у тужилаштву надају да ће, мучећи га у затвору, навести Чађеновића да потпише и каже нешто што би употпунило недостатак доказа тужилаштва.

„Ићи ћемо до краја! И нема тог суда, локалног и међународног, пред којим Катнића нећемо гонити како би он платио цијену због грешака које је починио према ДФ-у, а због намјере да нас осрамоти, понизи и представи члановима некакве криминалне огранизације,“ поручио је Мандић и додао:

„Истовремено ћемо наредних дана поднијети пријаву Тужилаштву Србије против организоване криминалне банде на чијем челу се налази Миливоје Катнић, а која се бавила недозвољеном трговином оружја на територији Србије – јер је тамо Паја Велимировић набављао оружје.

Политичка борба се наставља“, нагласио је Мандић.

ИН4С, 28.03.2017.
Датум: 28.03.2017
Close
Close