ДФ подноси кривичну пријаву тужилаштву
                             Србије против трговаца оружјем

ДФ подноси кривичну пријаву тужилаштву Србије против трговаца оружјем

Трагикомедија са лажним државним ударом је након свједочења Саше Синђелића добила нове ,,моменте'', које више не може да похвата чак ни Беба Поповић који стоји иза ове ујдурме. Наиме, од сценарија Бебе Поповића, који су мјесецима уназад понављали медији који су под контролом овога британског агента директно умијешаног у убиство премијера Ђинђића, како је ДФ био главни организатор ,,државног удара'' и да је намјера била да се ликвидира Мило Ђукановић, данас се одиграо велики обрт. Један од тих медија ,,обавјештава јавност'' да је ДФ главни кривац за пропаст државног удара јер извјесни Рус ,,Еди'' каже извјесном Србину Синђи да је ДФ неспособан и да „удар“ лично Синђа мора довести до краја. Та формулација је била довољна да Синђа разгули са ,,бојног поља'' и заврши право у наручје ,,праведног и истинољубивог'' Катнића. Овај заокрет није случајан, него је неко од сценариста, схватајући да не постоји ни један релевантан доказ за оптужбе против ДФ-а покушао да нас сада представи као неспособне и неозбиљне за велику операцију која је наводно припремана, како би унапријед припремио терен за смијешну оптужницу коју мора да подигне Катнић. Када јавност буде збијала шале са текстом оптужнице и наводном улогом ДФ-а, режимски медијски изговор ће бити како је ДФ неспособан, како Руси нијесу држали много до њих, и слично.  

Иначе, Катнић поступа по упутствима шефа криминалне организације Мила Ђукановића, не само у овом случају него и раније. По његовим прецизним наређењима, врбовао је друга лица за чланове криминалне организације која су требала да учествују у припремању и извршењу тешких кривичних дјела због којих је криминална организација и створена, обезбјеђује употребу службених и приватнх возила и летјелица ради превоза чланова криминалне организације, набавља оружје и опрему за извршење најтежих кривичних дјела - злоупотреба службеног положаја ради стицања материјалне користи за чланове криминалне организације, изнудјивање доказа, спречавање и ометање доказивања... Наиме, Миливоје Катнић је наредио члану криминалне организације Паји Велимировићу, да на територији сусједне државе купи оружје - и то 50 аутоматских пушака и другу опрему за ликвидацију противника криминалне организације.  Истовремено је преко другог члана криминалне организације, Саше Синђелића, обезбиједио новац за куповину оружја, а о свему овоме постоје конкретни докази кроз евиденцију прислушкиваних разговора чланова криминалне организације. То оружје је требало да буде употријебљено за ликвидацију лидера ДФ-а и обрачун са нашим присталицама и гласачима, што потврдјују конкретни материјални доказим а са којима располазу истражни органи Србије. 

Пошто се ради о опасној криминалној банди убица и трговаца оружјем чији је главни организатор Миливоје Катнић, и узимајући у обзир да се ради о тешком кривичном дјелу које је извршено у сусједној држави – Србији, ДФ је одлучио да поднесе кривичну пријаву против Миливоја Катнића и чланова криминалне организације- Саше Чађеновића, Паје Велимировића и Саше Синђелића. Ове опасне криминалце потребно је процесуирати и у Држави на чијој су територији вршили тешка кривична дјела. Због тога ћемо, наредних дана, поднијети кривичну пријаву и  пред правосудним органима државе Србије, како би правда закуцала и на њихова врата. Поступак доказивања неће бити тежак, јер постоје јавна признања Миливоја Катнића, Паје Велимировића, и двојице Саша – Синђелића и Чађеновића, тако да тужилаштву Србије стоји на располагању и могућност директног подизања оптужнице за кријумчарење оружја, оснивања криминалне организације, планирање убистава, прање новца... Улога шефа криминалне организације, Мила Ђукановића, ће такође брзо бити позната. Он се није попут осталих из његове криминалне групе разметао изјавама, али се зна да криминална организација функционише по јасно утврђеној хијерархији. Препоручујемо тужилаштву Србије да Саши Чађеновићу понуде статус свједока сарадника који би нешто више могао рећи о улози шефа криминалне банде, јер процјењујемо да је он таквих карактерних особина да ће најлакше пристати на сарадњу. 

Јован Вучуровић, посланик Демократског фронта
27.03.2017.Датум: 27.03.2017
Close
Close