Клуб младих НСД: НАТО агресију нисмо 
                            заборавили и нећемо опростити

Клуб младих НСД: НАТО агресију нисмо заборавили и нећемо опростити

Вечерас су млади НСД испред амбасаде САД у Подгорици, поводом годишњице почетка НАТО агресије на Црну Гору и Србију, јасно поручили: НИСМО ЗАБОРАВИЛИ- НЕЋЕМО ОПРОСТИТИ!

,,Западна демократија предвођена САД-ом на данашњи дан прије 18 година напала је једну суверену земљу, кршећи међународно право, Повељу УН-а и све обичаје ратовања ради успостављања Новог свјетског поретка.

Те ноћи сирене су најавиле налет „ Милосрдног анђела“ како су главешине НАТО-а из милоште звали своју убилачку акцију против СРЈ. Како су дани пролазили подивљала хорда НАТО-а је показивала своје право лице. Видјевши да њихови удари не дају резултате, војни циљеви више нису били примарни. Циљеви су постале школе, болнице, мостови, рафинерије, фабрике, зграде, куће. Рушевине и крв су постале симбол Алијансе, а не сигурност и стабилности како је црногорска власт представља.

Срамно је то што ова власт покушава убиједити народ да је бомбардовање била „интервенција“ ради спречавања „хуманитарне катастрофе“. Мене и већину грађана Црне Горе неће убиједити да је то била интервенција, већ агресија која је изазвала хуманитарну катастрофу огромних размјера, једну од највећих послије Другог свјетског рата.

Ово данас што се десило, што нисте дозволили страначким и ванстраначким организацијама да одају почаст свим жртвама агресије је још један показатељ да сте спремни да пољубите руку крвнику и да ради себичних интереса пљунете на наше страдале суграђане. Нек' вам је на образ!
Нећемо заборавити тих 78 паклених дана и ноћи кад сте сијали смрт на све стране а цивилне жртве цинично називали „колатералном штетом“.

Нећемо вам опростити дјецу која су изгубила животе, нити бомбе које и данас експлодирају, оних 15 тона осиромашеног уранијума које нам свакодневно убија становништво, а последице ће се тек осјетити.

И на крају не заборавимо наше војнике, наше Обилиће, који су дали своје животе те 1999-те године бранећи отаџбину, част и образ нашег народа. Поносан сам што смо имали такве хероје. Слава им!" рекао је члан Клуба младих НСД, Филип Ћировић.

Вечерашњи протестни скуп подржао је и отац Бранко Тапушковић отпјевавши пјесму ,,Јунаци са Кошара".

Млади НСД су овај протестни скуп завршили одласком у Саборни храм Христовог васкрсења, гдје су запалили свијеће за жртве НАТО агресије на Црну Гору и Србију.Датум: 24.03.2017
Close
Close