Онемогућавање одавања поште жртвама 
                    НАТО агресије доказ да је режим продао ЦГ

Онемогућавање одавања поште жртвама НАТО агресије доказ да је режим продао ЦГ

Срамном одлуком министра одбране, Предрага Бошковића и његових налогодаваца, делегације Нове српске демократије, удружења ратника и других парламентарних странака, биле су онемогућене да, као и годинама раније, одају пошту жртвама НАТО агресије у касарнама у Маслинама и Даниловграду у којима се налазе спомен обиљежја подигнута жртвама у част. 

Овај нељудски, примитивни и несојски чин, својствен криминалној организацији чији је члан и Предраг Бошковић, свједочи једну велику и трагичну истину – да је марионетски црногорски режим продао Црну Гору, и да се издаја коју су починили те 1999. године кад је шеф режима Мило Ђукановић, ишао на ноге агресорима, наставља и данас.

Овакав срамни чин подаништва на које га нико не тјера, не би се могао десити нигдје у цивилизоаном свијету, па ни у најригиднијим чланицама НАТО алијансе. Министар Бошковић, недостојан мјеста на којем је и још недостојнији славне традиције црногорске војске, данас је поново пуцао у невине жртве најсрамније и најподмуклије војне агресије која се десила икад, у којој је жртва био најгостољубивији народ на свијету. Агресори данас отворено признају да су тада, кажњавајући невини народ, заправо радили оно што су вјековима прије покушавали, да изнова и изнова цртају и прецртавају државне границе на овим просторима.

Радуновић: Данас министар Бошковић брани срамоту НАТО-а

„Ово је још један у низу срамних датума у историји Црне Горе, не само зато што је на данашњи дан НАТО агресор почео напад на СРЈ већ и због чина оних који данас представљају Црну Гору,“ рекао је потпредсједник НСД Славен Радуновић и нагласио:

„Ово се не би могло десити ни у једној НАТО држави на свијету, ово се дешава у конвертитским режимима и конвертитима министрима.“

Он је истакао да данас министар Бошковић брани срамоту НАТО пакта из ’99 године и њихов злочиначки акт.

„Ово данас је нецивилизацијиски чин – људи који причају да желе да овим чином уласка у НАТО постану дијелом Западне цивлизације, овим данас доказују да нијесу ни за једну цивилизацију, да су то људи који су постављени од мафијашког режима Мила Ђуканвића да се обрачунавају са својим народом, да се обрачунавају са сузама мајки и жалом свих нас,“ казао је Радуновић и објаснио да су на крају одлучили да вијенце положе испред Министарства одбране и затраже од министра да их он лично понесе у касарне и положи их код споменика који су подигнути у славу жртвама.

Иако, као и годинама раније, пред уредно пријављених и најављених, делегација Удружења ратника од 1990. до 1999. године, политичких странака, удружења грађана и појединаца који гаје поштовање према жртвама, капије касарни су остале затворене. На срамоту васцијеле Црне Горе и њене историје, први пут је Војска Црне Горе одбила да прими свој народ и своје грађане и, додворавајући се новим газдама, издала не жртве, њихове породице и поштоваоце, већ саму себе. Након низа славних битака којима се уписала на најсветлије странице историје, Војска Црне Горе је данас погнула главу и изгубила образ. Срамна забрана срамног мнистра условила је то да су делегације вијенце приложиле на капији Министарства и Генералштаба Војске, као опомену да им је залудан сваки покушај да се одрекну жртава агресије, да амнестирају агресоре и прахом заборава покрију своју нечувену издају.

Николић: Ово је увреда жртава и њихових породица

„Ово је преседан у раду министарства одбране Црне Горе, слично преседану агресије НАТО-а на СРЈ,“ напоменуо је предсједник Удружења бораца од 1990. године Радан Николић, и објаснио да је њихов долазак, као и сваке године био најављен.

„Међу жртвама је 46 припадника оружаних снага и 10 цивила од којих троје дјеце из Мурина,“ казао је Николић и нагласио:

„Ово је данас прије свега увреда тих жртава и њихових породица“.

Нова српска демократија, као дио делегација прије свега грађана и патриота, јавно се извињава сјенима жртава, њиховим породицама и свим родољубима Црне Горе и позива Владу и Министарство одбране Црне Горе да се не играју најсветијим вриједностима црогорске славне традиције – гробовима њених хероја и жртава уграђених у њену слободу и трајање.

ИН4С, 24.03.2017.Датум: 24.03.2017
Close
Close