Радуновић: Ђукановић поломио зубе
                          у родном Никшићу

Радуновић: Ђукановић поломио зубе у родном Никшићу

Потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић казао је да је опозиција задовољна исходом избора у Никшићу, јер су грађани масовно окренули леђа режиму Мила Ђукановића.

Он је рекао да је 11 одсто неважећих листића „право благо“ које ће користити опозицији у свим доказивањима какви су изборни процеси у Црној Гори.

„У ситуацији кад комплетна опозиција бојкотује изборе на које излазе само двије владајуће странке, 11 одсто људи је било, а сад постоји и званични доказ, приморано или уцијењено да гласају и они су свој отпор показали тако што су прекрижили листић“, навео је Радуновић.

Он додаје да је исто толико оних који су натјерани да изађу на изборе, али су заокружили једну од владајућих странака у страху да неко не види да нијесу урадили оно што је од њих тражено.

„Ако све то узмемо у обзир, за ДПС није гласало ни 30 одсто грађана Никшића и мислим да свако здраворазуман може да закључи да ли је бојкот успио или не. Посебно ако се узме у обзир да је у последњих мјесец дана у Никшићу боравио сваки министар, неки по више пута, а да је изборним процесом руководио лично Мило Ђукановић који је неколико пута долазио и све држао под својом контролом. Грађани Никшића су показали зубе режиму и ми из опозиције смо врло задовољни резултатом избора“, казао је Радуновић за Спутњик.

Он додаје да га посебно чини срећним што је опозиција, одлуком да бојкотује државни парламент, први пут постигла апсолутно јединство.

Уочи избора у Никшићу, били су спремни да на њих изађу, сви су спремили листе, међутим, како су рекли, „суманутим потезом власти“, која је намјеравала да ухапси лидере ДФ-а Андрију Мандића и Милана Кнежевића, заједнички су одлучили да их бојкотују.

На тај начин и уз притисак у Скупштини посланика ДФ-а на дан кад се скидао имунитет Мандићу и Кнежевићу, успјели су да натјерају власт да, истакли су, „ту сулуду намјеру не спроведе у дјело“.

Кад су следећи избори у питању, локални у Херцег Новом који ће се одржати за неколико мјесеци, поново ће са остатком опозиције донијети заједничку одлуку.

„Опозиција не да има шансу, него, практично, стопроцентно добија изборе у Херцег Новом ако изађе, јер су на претходним парламентарним изборима владајуће партије добиле само 35 одсто гласова, тако да је ту несумњива побједа опозиције и само је ствар нашег договора да ли ћемо изаћи или не. Мишљења сам да ћемо највјероватније наступити у различитим формама – неко у коалицији, неко појединачно“, каже Радуновић.

Он додаје да је још рано говорити о могућем бојкоту у Херцег Новом и истиче да је циљ опозиције да се понове парламентарни избори одржани прошле године у потпуно нерегуларним условима, а најбоље би било да се то деси идуће године заједно са предсједничким и већином локалних избора.

Спутњик, 16.03.2017.Датум: 16.03.2017
Close
Close