Радуновић: Шахмановић по политичкој
             оптужници осуђен као и они који су опљачкали милионе

Радуновић: Шахмановић по политичкој оптужници осуђен као и они који су опљачкали милионе

Ово је рат против сваког ко је спреман да се дигне у одбрану правде и закона, саопштио је данас потпредсједник НСД-а и функционер ДФ-а Славен Радуновић након завршеног наставка суђења посланицима Демократског фронта, оптужених за насилну промјену уставног уређења на прошлогодишњим октобарским протестима. Он је напоменуо да је Орхан Шахмановић осуђен као и они који су пљачкали милионе.

Радуновић је казао да би било добро да Виши суд у Подгорици што прије донесе пресуду у судском процесу за нереде на протесту 24. октобра 2015. испред Скупштине Црне Горе.

„Не ради се само о ДФ-у. Видите да и други противници режима пролазе исто, људи који не пристају на функционисање како се иначе намеће, као што је Орхан Шахмановић, који је осуђен на врло чудан начин. Како сам схватио, овај господин је осуђен на годину затвора због тога што је укинуо једном инвеститору грађевинску таксу на 11 хиљада евра. А са друге стране, људи који су наводно осуђени за тероризам, осуђени су по пет мјесеци затвора, док су људи који су опљачкали милионе, осуђени су на годину затвора,“ нагласио је посланик ДФ-а и истакао: „Ово је рат против сваког ко је спреман да се дигне у одбрану правде и закона. Ми ћемо се изборити а позивамо и све остале да не посустану и да једном завршимо и уништимо мафијашку хоботницу.“

Радуновић је казао да је судија по службеној дужности на вјештачење послао ЦД са протеста, подсјећајући да је одбрана одустала од тога како би се што више скратио судски процес:

„Било би добро да се пресуда донесе што прије како би се на сличан начин могло ући у рјешавање овог другог проблема који се намеће Демократском фронту, како би нас избацили што више ван нормалног нашег начина функционисања И како би нас онемогућили да најефикасније што можемо радимо на рушење режима. Због тога служе ови процеси, то је свакоме потпуно јасно,“ истакао је он.

Предсједник НСД-а и члан Предсједништва ДФ-а Андрија Мандић подсјетио је јавност Црне Горе да се ради о монтираном политичком процесу којем је прибјегао црногорски режим те да из ДФ-а траже да се судска одлука што прије донесе не би ли се сазнало колики су домети утицаја режима.

„Мислимо да је у овом нашем случају све у потпуности јасно. Имали смо свједока бившег предсједника Парламента Ранка Кривокапића, који је саопштио његово виђење, саопштио је истину везано за комуникацију  коју смо остварили те вечери. Постоје снимци и постоје наше изјаве. Морам вам рећи да смо нас двојица веома поносни на говоре које смо одржали те вечери. Мислим да су они били у потпуности у складу са датом ситуацијом и у складу са политичким порукама које је слао ДФ,“ казао је Мандић.

ИН4С, 14.03.2017.Датум: 14.03.2017
Close
Close