Јочић: Радојичић открио инквизиторске
                    мјере ДПС-а, Чађеновићу угрожен живот

Јочић: Радојичић открио инквизиторске мјере ДПС-а, Чађеновићу угрожен живот

Доскорашњи градоначелник Никшића Небоша Радојичић је на најефикаснији начин у данашњем интервјуу Вијестима разоткрио инквизитиорске методе Специјалног државног тужиоца, а на шта свих ових дана указује Демократски фронт – казала је на данашњој прес-конференцији Марина Јочић, посланица ДФ-а.

Она је подсјетила да је Небојша Радојичић, бивши дугогодишњи градоначелник Никшића испред ДПС-а и један од људи из првог ешалона владајуће партије, посвједочио за Вијести да је спреман да због притисака призна кривицу иако није крив, само, како је рекао, да престане агонија.

„Са великим олакшањем завршено је мучење које је трајало три и по године и које је са собом носило многе непријатности“, каже Радојичић након завршетка суђења за злоупотребу службеног положаја.

„Замислите сада, тај човјек је три и по године водио процес, али са слободе. Он је био са својом породицом ручавао, дружио се са пријатељима, могао да зимује и љетује, и под таквим околностима био је у искушењу да призна кривицу које, како каже, није било.

Државни тужилац по истом моделу инквизиције покушава да изнуди признање за непостојећу кривицу и од Михаила Чађеновића, нашег колегу и страначког активисту“, казала је Јочић.

Чађеновићу живот угрожен

Марина Јочић је на данашњем пресу обавијестила јавност да је Михаило Чађеновић јуче и данас имао хитне интервенције и да је његов живот угрожен, јер је непосредно послије тешког хирушког захвата одведен у притвор без основних услова за опоравак.

„То је намјерно урађено у складу са новом мучитељском доктрином СДТ -а, јер рачунају да ће у таквом озбиљном здравственом стању Чађеновић лакше пристати да уради оно што је жеља Тужилаштва. За сваки здравствени проблем који је последица његовог незаконитог боравка у притвору, директну одговорност ће сносити они који су га тамо невиног стрпали. Понављамо, у земљи гдје институције не функционишу или су под контролом криминалниох банди, све је лично“, навела је посланица ДФ-а, позивајући јавност да обрати пажњу на чињеницу да су тужиоци, када је то потребно режиму, спремни и чланове ДПС-а да ставе на муке да признају непостојећа кривична дјела, тако да не треба да изненади и када неки мученици послије вишемјесечнг притвора пристају да потпишу све што им да СДТ како би се домогли слободе.

„Тражимо хитно да се процесуирају тужиоци који су учествовали у овој судској фарси као и у осталима случајевимна мучења невиних људи. Свакако, посебан третман треба да доживе оне судије које су невине људе без икаквих материјалних доказа држале у притвору и на тај начин омогућавале тужилаштву да њихов план мучења има вишеструко већи ефекат. Умјесто да судије обје стране у поступку третирају непристрасно, поједине судије које су под котролом тајне полиције беспоговорно извршавају најпрљавије налоге урушавајући ионако низак углед правосуђа у Црној Гори. На крају ће након оваквог срамотног понашањапоручујемо – продате судије, и вама ће се ускоро судити!“, закључила је Марина Јочић, посланица ДФ-а.

ИН4С, 10.03.2017.Датум: 10.03.2017
Close
Close