ДФ: Разобличићемо ујдурму коју 
               режирају СДТ, корумпирани тужиоци и судије

ДФ: Разобличићемо ујдурму коју режирају СДТ, корумпирани тужиоци и судије

Демократски фронт позива грађане ЦГ да веома пажљиво погледају материјал са саслушања појединих лица из Србије, која су под тешким притисцима пристала да учествују у монтираном политичком процесу који траје пред Вишим судом у Подгорици. Ти снимци најбоље показују о каквој се режимској подметачини ради и колико се црногорско правосуђе ставило у службу криминализованих структура које се налазе под командом Мила Ђукановића. ДФ ће наредних дана врло прецизно разобличавати ујдурму коју за потребе режима невјешто режирају СДТ и неки корумпирани тужиоци и судије. Најбољи материјал за раскринкавање монтираног процеса који се води против ДФ-а од стране Мила Ђукановића и његових потчињених, је управо последње ,,свједочење'' извјесних лица из Србије која су, између осталог, како рекоше, ненаоружана, чак и без праћки, требала ,,на шаке'' да пробију полицијски кордон и упадну у скупштину. Папагајско понављање реченица које им је срочио тужилац, показале су колико су неки у тужилаштву спремни ниско да падну у свом слијепом служењу једном корумпираном режиму и опасној криминалној групи коју предводи Мило Ђукановић. Наравно да се људи који су више мјесеци држани у притвору хватају за сламку и саопштавају све оно што им је саставио тужилац и што су напамет учили данима, а што је у њиховом јавном извођењу попримило облик чисте комедије. Када се томе додају и пријетње да ће више година провести у затвору, односно до изрицања пресуде, онда је било очекивано да се они заштите тако што ће потписати све што им тужилац подметне а потом оду код својих породица. Нарочито позивамо јавност да обрати пажњу на свједочење Славка Никића из Београда, на основу чијег исказа је одређен притвор Михаилу Чађеновићу, и због чега се терете лидери ДФ-а. Тај бивши српски безбједњак није саопштио било шта што би се могло ставити на терет ДФ-у, а још је једном поновио да никада у свом животу није видио Михаила Чађеновића,  нити возило којим управља, али се Чађеновић, захваљујући појединим корумпираним тужиоцима и судијама, и даље, потпуно невин, налази у затвору. 

Понашање тужиоца Саше Чађеновића је мало је рећи срамно, и оно показује на који начин функционише корумпирано правосуђе, а у његовом конкретном случају пресудан је био стан који је добио од режима, супротно свим до тада познатим процедурама, како би монтирао процес против ДФ-а и навлачио, а потом и хапсио свог презимењака и рођака Михаила Чађеновића, невиног и на правди Бога. Рецимо, материјални ,,доказ'' – фотографију  аутомобила којим је доведен ,,лажни'' Рус код Славка Никића, и који има таблице ПГ ТЕ 508, тужилац назива забуном фотографа, искусног безбједњака. А фотографије аутомобила којим управља Михаило Чађеновић ПГ ЦГ 870, за коју га је рођак тужилац  у приватном разговору прије саслушања лагао да постоји, навлачећи га на танак лед,  нема  - јер је и не може бити. Због тога нечасног и мизерног поступка, Михаило је ухапшен 07. 02. 2017. а рођак тужилац је као награду, два дана касније, добио од владе ЦГ стан огромне површине на најатрактивнијој локацији у граду. Он, и остали из правосуђа, који учествују у овој срамној, трагикомичној намјештаљци, остаће упамћени по томе да су пристали да буду најобичнији полтрони и крпе Мила Ђукановића у његовом обрачуну са најопаснијим политичким противником. Нека никад не забораве, и нека им увијек то буде на уму, да ће, у тренутку када Црна Гора постане правна држава, због низа кривичних дјела бити суђено и њима, као и њиховим налогодавцима. Наравно да ове наше констатације не треба ни најмање да утичу на оне честите људе из правосуђа који годинама не могу да напредују зато што доследно спроводе закон. Ти људи морају да знају да ће неправда бити исправљена и да њихово вријеме тек долази, док ће режимске слуге, криминалци и корумпиране особе имати прилику да извјесно вријеме проведу на оној адреси гдје су за потребе Мила Ђукановића и његове злочиначке организације слали невине и честите људе. Не сумњамо да ће их тамо дочекати топао и дирљив дочек, као што желимо да их обавијестимо да им случајно не пада на памет да њихови ближњи траже било какву врсту протекције за криминализоване ништарије које су у вријеме тоталитарног режима биле спремне на свакакве гадости којима су жељели да задовоље најниже пориве њиховог газде. 

Због свега тога смо и рекли да је у земљи у којој се злоупотребљавају институције како би један човјек сачувао голу власт- све лично!

Саопштење Демократског фронта
Четвртак, 09. 03. 2017. Датум: 09.03.2017.
Close
Close