Мандић и Кнежевић званичницима ЕУ: 
                За наук судбина Позитивне ЦГ, од лажног 
                државног удара корист имала само ДПС

Мандић и Кнежевић званичницима ЕУ: За наук судбина Позитивне ЦГ, од лажног државног удара корист имала само ДПС

Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић и предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић примили су данас Едуарда Ауера, шефа Одсјека за Западни Балкан Европске службе за спољну политику, Кристофера Цимера из Одсјека за Западни Балкан и Аива Орава, шеф мисије ЕУ у Црној Гори. Разговор се одржао на захтјев званичника ЕУ.

Мандић и Кнежевић су истакли да се ДФ неће вратити у скупштину, и да такви позиви, који стижу са било које адресе, не доприносе решавању кризе већ додатно усложњавају ситуацију у Црној Гори, а корумпираном режиму се шаље погрешна и охрабрујућа порука која се значајно разликује од расположења већине грађана.

,,За ДФ је неприхватљив предлог да се опозиција безусловно врати у Скупштину и да сједне за исти сто са корумпираним режимом, како би отклонили недостатке које је током последњих избора евидентирао ОЕБС. Вјерујемо да се ни у другим опозиционим странкама неће наћи нико ко ће прихватити такве сугестије, јер би након тога неминовно нестао са политичке сцене. Свима треба да буде за наук судбина Позитивне Црне Горе, која је нестала са политичке сцене све наводно слушајући и извршавајући препоруке из ЕУ и НАТО. Опозиција је већ једном направила грешку након крађе на предсједничким изборима, када је слушала савјете из Брисела, од којих је, што ће се касније утврдити, једину корист имао црногорски режим. Очигледно је да ЕУ има различите аршине у решавању проблема у ЦГ и Македонији. Због доказане пристрасности Брисела ДФ сматра да се у будућу шатл дипломатију, у разрешењу кризе у ЦГ, обавезно укључе представници САД и Русије, јер се тако најефикасније може доћи до позитивних резултата'', казали су Мандић и Кнежевић.

Они су, такође, нагласили да је једину корист од лажног државног удара имала Демократска партија социјалиста, а покушај хапшења лидера опозиције од стране СДТ-а, који је под потпуном контролом криминализованог режима, схватили смо као брутални насртај на већинску Црну Гору коју овога тренутка представљају ДФ и друге опозиционе снаге.

,,Заправо, покушајем хапшења лидера највеће опозиционе групација, затварањем невиних људи - Михаила Чађеновића и Николе Бајчетића, саслушањем Тамаре Магделинић, као и грубим кажњавањем људи због коментара на друштвеним мрежама, режим је показао да улази у фазу разуздане диктатуре, на коју је опозиција одлучно одговорила бојкотом скупштине и бојкотом никшићких избора. Предуслов за било какав покушај разрешења тешке политичке кризе у ЦГ је да се невини људи, жртве овог диктаторског режима, нађу на слободи'', рекли су лидери НОВЕ и ДНП-а.

Они су казали да је опозициони бојкот већ дао очекиване резултате, али да би заједничка организација протеста убрзала разрешење ове драматичне ситуације, како би напокон добили прве правичне и поштене изборе. 

Саопштење ДФ-а, 07.03.2017.Датум: 07.03.2017
Close
Close