ДФ из Никшића: Да изађемо на улице, 
                          бојкот избора за слободу ЦГ

ДФ из Никшића: Да изађемо на улице, бојкот избора за слободу ЦГ

Са скупа активиста Демократског фронта (ДФ), Социјалистичке народне партије (СНП) и Демос-а, који је одржан у сали Никшићког позоришта, поручено је да бојкот локалних избора, који у граду под Требјесом треба да се одрже 12.марта, значи почетак побједе опозиције. Позвали су све да 12-ог марта не изађу на изборе и тако омогуће да „побједе слобода и демократија“.

Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић казао је да је бојкот избора важан не само за будућност Никшића, већ цијеле Црне Горе и да су предстојећи избори у Никшићу гори од „избора из времена ћораве кутије“. Позвао је све да тога дана пошаљу јасну поруку да у Црној Гори не постоје слободни избори и да се не може гарантовати тајност гласања.

"39 посланика који бојкотују Скупштину раде важан посао. Али, треба сви заједно да изађемо на улицу, организујемо изборе, формирамо прелазну владу и распишемо прве слободне изборе“, поручио је Мандић.

Позвао је предсједнике и чланове бирачких одбора из редова опозиције да 12-ог марта добро отворе очи јер да није њих ДПС би казао да је излазност била 80 одсто.

"Најважнији задатак у наредној недјељи је бојкот избора како би на тај начин ослободили Црну Гору. Резултат бојкота усмјериће све будуће политичке процесе у Црној Гори“, поручио је Мандић.

Лидер Покрета за промјене, Небојша Медојевић, казао је да је ДФ друго име за побједу, бунт, храброст, за чојску Црну Гору. Уједињена опозиција, која има исти циљ –смјену власти ДПС-а, треба да по страни стави све разлике, поручио је Медојевић, јер на тај начин може и да оствари заједнички циљ. Позвао је све да ДФ-у доставе имена свих који покушавају да људе „купе“ или преплаше како би их натјерали да изађу на изборе. Бојкот Скупштине, казао је Медојевић, није довољан, али заједничким протестима могу смијенити ДПС.

Предсједник ДНП, Милан Кнежевић, поздравио је Никшићане поздравом који, како је каза, Ђукановића највише боли.

„Поздрављам вас све испред врховне команде“, казао је Кнежевић и громогласно поздрављен аплаузом.

Према његовим ријечима у Црној Гори се није десио државни удар, већ „мождани удар државних инситуција које су у колапсу и на апаратима“. У Црној Гори, како је казао, имамо државне ударе по сезонама – прошле године је 1.марта био зимски државни удар, у октобру јесењи и још да овог 12-ог марта буде прољећни државни удар па да „комплетирамо сезону државних удара“.

Неизласком на изборе народ ће, поручио је Кнежевић, показати Милу Ђукановић да Никшич и било који други град нијесу његова прћија. Све конце повлаче, како је казао, Ђукановић, Милан Роћен и Зоран Пажин, док су остали само „њихови пиони“ које по потреби повлаче.

„Ко сједне за сто са Милом Ђукановићем тај је највећи издајник Црне Горе“, поручио је Кнежевић.

Јанко Вучинић, предсједник Радничке партије, поручио је да неће дозволити да се врате једнопартијски систем, једноумље и диктатура, зато ће бојкот избора, који нимало неће бити лак, показати да народ није страх и на тај начин ће срушити ДПС. Бојкот и протести су, поручио је Вучинић, пут за рушење власти. Поновио је да је ДФ упутио позив свим опозиционим партијама да поред бојкота Скупштине треба да организују протесте, формирају техничку владу и доведу до пријевремених избора који би били заједно са предсједничким.

„Опозиција, која се назива, грађанском није за протесте који би довели до смјене власти. Они не ослушкују глас грађана који им поручују да хоће протесте, већ ослушкују глас амбасада. Ми слушавамо вас који сте нас изабрали и поставили ту гдје јесмо“, поручио је Вучинић.

Према ријечима Страхиње Булајић бојкот је синоним за ријеч слобода, а бити слободан значи имати сопствено опредјељење.

„Ових дана чујемо питање да ли је морално бојкотовати изборе. Опет долазимо до оног питања слободе. Да ли неслободан човјек може говорити о моралу“, питао је Булајић и поручио да су у читавој овој причи важна дјеца.

Милутин Ђукановић, шеф посланичког клуба ДФ-а у Скупштини Црне Горе, казао је да је „лоповској, криминалној банди која 25.година не дозвољава фер изборе и то било мало“, па су 16-ог октобра прошле године измислили државни удар“, а затим онога дана када су у Никшићу требали да предају листе покренули акцију хапшења Мандића и Кнежевића.

„Једина могућа одлука у том тренутку је била бојкот избора. Није то предаја Никшића у руке ДПС-у већ непристајање на понижења која нам спрема ДПС“, казао је Ђукановић.

Вера Булатовић, предсједница никшићког ОО ДНП-а, казала је да су у воду пала сва обећања која је владајућа партија годинама обећавала, а да је, једно од последњих прекршених законских обећања оно које се тиче смањења накнада за мајке које сада у Подгорици протестују за хљеб и мир.

Никшићки избори су, према ријечима предсједника ОО ПзП Никшић, Вељка Васиљевића, „такмичење у дисциплини ко је већи лопов – ДПС или СД.

„Они ће 13-ог марта имати лоповску власт која ће бити нестабилна и неће бити дуготрајна, а ми ћемо имати списак грађана који подржавају ову власт“, казао је Васиљевић и поручио да ће у граду под Требјесом брзо бити организовани нови избори, јер ови који слиједе неће бити легитимни, и то ће бити „референдум за спас Никшића“.

Јанко Милатовић, предсједник ОО Нове, казао је да о издаји нприча човјек који је издао сваку идеју и сваког човјека који му је вјеровао.

„За њега су 1992.издајници били они који су били за самосталну Црну Гору, а 2006. они који су били за заједницу. Изгледа да су издајштва поштеђени само они који сваки пут гласају као он“, поручио је Милатовић.

Вијести, 06.03.2017.Датум: 05.03.2017
Close
Close