Булајић: Дијалог уз посредовање Русије 
                и САД, а не само корумпираног Брисела

Булајић: Дијалог уз посредовање Русије и САД, а не само корумпираног Брисела

Не постоје услови за директан разговор опозиције са нелегитимном Владом и у том процесу би као посредници, требало да учествују и представници Русије и Сједињених Америчких Држава, казао је у разговору за “Дан“ функционер Нове српске демократије и члан Предсједништва Демократског фронта Страхиња Булајић.

Он је, коментаришући могућност разговора са ДПС-ом о рјешавању политичке кризе, казао да дијалог по дефиницији подразумијева директан разговор.

„Увјерен сам да се нијесу стекли потребни услови да би опозиција сјела за исти сто са нелегитимном Владом. Како неко, ко је по свим демократским узусима нелегитиман, може неком другом, ко је апсолутно легитиман, нудити директан разговор о било чему. Као знак добре воље, лично ми је прихватљивија варијанта посредовања у тим евентуалним разговорима. Та, да је назовем „шатл дипломатија“, подразумијевала би не искључиво повремено корумпиране представнике Брисела, већ представнике САД и Русије“, истакао је Булајић.

Говорећи о опозиционом бојкоту Скупштине, оцијенио је да тај вид политичке борбе даје резултате.

„Ефикасност бојкота би, сасвим сигурно, била потпунија, уколико би паралелно са тим ишли и протести јединствене опозиције. Демократски фронт је са својим члановима, симпатизерима и свим другим грађанима, у цротекле двије године дао велику жртву и показао моћ, али и жељу за промјенама. Увјерен сам да су бојкот и демократски протести паралелно с њим рецепт којим се дефинитивно долази до промјене однарођене власти, а самим тим до срећнијих дана за грађане Црне Горе“, навео је Булајић.

Подсјетио је и да је опозиција прогласила и бојкот локалних избора у Никшићу.

„У Никшићу се 12. марта неће десити никакви демократски избори. Уколико се мисли на такмичење једне партије са самом собом, то је нека друга прича. То неодољиво подсјећа на изборе које су комунисти спроводили непосредно послије Другог свјетског рата. Али, истини за вољу, тада су биле двије бирачке кутије, од којих је једна била „ћорава“. Сада ће, у веома сличном амбијенту у Никшићу ипак бити само једна“, истиче функционер Нове и ДФ-а.

Дан, 05.03.2017 Датум: 05.03.2017
Close
Close