Мандић након саслушања: Русија 
                   посједује много доказа против Ђукановића

Мандић након саслушања: Русија посједује много доказа против Ђукановића

Лидери опозиционог Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић  данас су саслушани у Специјалном државном тужилаштву, поводом афере “државни удар“.

„Рекао сам данас државном тужиоцу да он нас са таквим предпоставкама тешко вријеђа, јер смо ми представници великог броја грађана Црне Горе. Као први човјек ДФ-а треба ли ја да слушам упутства неких трећеразредних шпијуна, или неких сумњивих и проблематичних ликова које никад у животу нисам видио. То је тешка увреда за мене, не само што је лаж, него је неко желио да нанесе штету ДФ-у“, казао је Мандић данас након саслушања.

Мандић је апеловао на суд да се понаша као прави суд и да се понови случај Михајла Чађеновића, а да људи који раде у суду преиспитају своје позиције, јер је једна група судија осудила на хиљаде година затвора људе који ни дана нису требали провести тамо.

„Знао сам како ће се све злоупотријебити ова институција са којом манипулише црногорски режим. Одговараће једног дана сви који раде под притиском Катнића, мафије и других режимских адреса за затварање невиног човјека од којег траже да говори лажи, како би надокнадили недостатак доказа које немају против ДФ-а. Ми не познајемо никог ко је дио криминалне групе, додао је Мандић.

Мандић је казао и да од ове представе само је ДПС могао имати користи и да га радује што је Русија јуче понудила сарадњу у расветљавању овог случаја.“ Мислим да Русија посједује много доказа против Ђукановића“.

„Више се не тражи Широков него Шишмаков, како је сад преименован. Можете замислити какво је наше тужилаштво кад се промаши и име и презиме вође криминалне групе. Док се не подигне оптужница не би ме изненадило да се појави још који“, поручио је је Мандић.

Да подсјетимо, Мандић и Кнежевић су и на првом саслушању 20. фебруара истакли да је у питању монтирани политички процес.

„Монтирани политички процес који води главни специјални тужилац биће разбијен на парампачад из једног разлога – што нико из ДФ-а није имамо никакве зле намјере 16. октобра навече. Ми смо управо на митинзима говорили да се људи неће окупљати испред Скупштине док се не преброји сваки листић”, навео је Мандић.

У међувремену, Мандић и Кнежевић су поднијели жалбу Уставном суду Црне Горе, јер им је у парламенту на незаконит начин скинут имунитет.

Они су навели да је тај поступак од тренутка покретања па све до доношења одлуке у Скупштини био апсолутно правно неваљан и да из тог разлога не може да производи никакве правне последице.

У жалби је, како су саопштили, истакнута и чињеница да су поднијете кривичне пријаве ВДТ-у, против предсједника Скупштине Ивана Брајовића и предсједника Административног одбора Луиђа Шкреље због основане сумње да су у поступку укидања имунитета, извршили кривична дјела злоупотреба службеног положаја и фалсификовање службене исправе.

Пошто кривично дјело не постоји мени није ни требао одвокат. Главни специјални тужиоц покушава да нам стави на терет да смо припадници организоване криминалне групе која је имала намјеру да 16. октобра направи страшне ствари у ЦГ.

ИН4С, 03.03.2017Датум: 03.03.2017
Close
Close