Мандић поднио уставну жалбу
                    због поступка укидања имунитета

Мандић поднио уставну жалбу због поступка укидања имунитета

Како је у парламенту Црне Горе на нелегалан и скандалозан начин скинут имунитет члану предсједништва ДФ-а Андрији Мандићу и његовом колеги Милану Кнежевићу, лидер НСД Андрија Мандић је Уставном суду поднио Уставну жалбу у којој се наводе правни факти и аргументи да је тај поступак од тренутка покретања па све до доношења одлуке у Скупштини био апсолутно правно неваљан и да из тог разлога не може да производи никакве правне последице – наводи се у саопштењу Нове српске демократије.

У жалби је, како су саопштили, истакнута и чињеница да су поднијете кривичне пријаве ВДТ-у, против предсједника Скупштине Ивана Брајовића и предсједника Административног одбора Луиђа Шкреље због основане сумње да су у поступку укидања имунитета, извршили кривична дјела злоупотреба службеног положаја и фалсификовање службене исправе.

„Ова уставна жалба има за сврху да овај процес уведе у легалне токове, јер је одлука Скупштине Црне Горе поводом овог питања донешена уз флагрантно кршење Устава, закона и Пословника Скупштине. Због тога се овом жалбом тражи да Уставни суд укине Одлуку Скупштине Црне Горе о давању одобрења за кривично гоњење и одређивање притвора и да нареди привремену мјеру обуставе извршења исте одлуке Скупштине Црне Горе до одлучивања Уставног суда у овој ствари„, кажу у Новој овик поводом.

Како су истакли, свакоме је јасно да је овај процес вођен уз овакве срамне неправилности да би се „брже-боље“ лидери ДФ-а стрпали иза решетака, а да при том нема апсолутно ни једног јединог доказа за такво поступање против Андрије Мандића и Милана Кнежевића.

„Идејним творцима афере ‘државни удар’ гори под ногама због ових чињеница и ова њихова правна и смисаона гротеска не може никако да се заврши другачије до потпуним дебаклом“, закључено је у саопштењу.

ИН4С, 02.03.2017.Датум: 02.03.2017
Close
Close