Додик најоштрије осудио прогон 
                 лидера српског народа у Црној Гори

Додик најоштрије осудио прогон лидера српског народа у Црној Гори

Неопходно је остварити што чвршће јединство српског народа, јер се још једном налазимо пред веома важним историјским изазовима за које је национална слога највећа гаранција опстанка Срба, то је закључак данашњег састанка који су одржали лидери ДФ-а Андрија Мандић и Милан Кнежевић са председником РС Милорадом Додиком у Београду.

„Предсједник РС је исказао пуну солидарност са првацима српског народа у Црној Гори и најоштрије осудио покушај њиховог прогона. Он је истакао да ће Срби из Републике Српске увијек подржавати своје сународнике из Црне Горе“, наводи се у саопштењу ДФ-а.

Мандић и Кнежевић су истакли да је српски народ у Црној Гори, иако изложен дискриминацији и великим притисцима, показао своју жилавост и снагу и да је спреман да у сваком тренутку брани своје достојанство и идентитет.

Лидери Нове и ДНП-а, Мандић и Кнежевић су такође нагласили да су кроз сарадњу са другим опозиционим странкама, као и са политичким представницима других народа у Црној Гори, направили добру основу за организовање првих поштених избора који би се одржали заједно са предсједничким изборима.

На позив предсједника РС Додика, Мандић и Кнежевић су присуствовали и обиљежавању Дана Републике Српске у Београду и том приликом разговарали са патријархом српским Иринејом и предсједником Србије Томиславом Николићем.Датум: 01.03.2017
Close
Close