Мандић: Катнићев монтирани процес 
                      биће разбијен у парампарчад

Мандић: Катнићев монтирани процес биће разбијен у парампарчад

Функционер Демократског фронта и лидер Нове српске демократије, Андрија Мандић саслушан је данас у Специјалном државном тужилаштву, на основу сумње учешћа у наводном државном удару.

Мандић је на саслушање дошао сам, без адвоката, и након изласка је изјавио да не жели да улази у било какву даљу процедуру прије него што се заврши питање легалности скидања имунитета.

Мандић је одбацио оптужбе и казао да се ради о монтираном политичком процесу који води Катнић са циљем да ослаби ДФ, пренијеле су Вијести.

“Морао сам човјека да упозорим да се налази на клизавом терену, да је дошао у процес доказивања лажног државног удара. На таквом терену неко може само да се оклизне, а то неће бити ДФ. Монтирани политички процес који води главни специјални тужилац биће разбијен на парампачад из једног разлога- што нико из ДФ-а није имамо никакве зле намјере 16. октобра навече. Ми смо управо на митинзима говорили да се људи неће окупљати испред Скупштине док се не преброји сваки листић”, навео је Мандић.

Мандић је испричао Катнићу да жели да види како ће он доказати њихову кривицу и повезаност са осумњиченима.

“Једва чекамо да се све ово заврши, али морамо да избјегнемо динамите у темељима овог процеса. А то је правно неутемељена одлука да се укине имунитет мени и Кнежевићу. И онда може да се деси сљедеће: да при крају поступка, када буде требало да се донесе пресуда, неко се сјети да баш у том случају скидањем имунитета није испоштован Устав и закон и да се обори читав наш случај – што ми не желимо”, казао је Мандић.

Он ће поново бити саслушан 3. марта, а у међувремену ће се, каже, жалити Уставном суду.

“Како бисмо доказали да је предсједник парламента кршио Устав и закон, да се предсједник административног одбора бавио фалсификовањем”, казао је Мандић.

Подсјећамо да је Скупштина ЦГ скинула имунитет посланицима Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу мимо закона и пословника о раду. Скупштина Црне Горе укинула је имунитет овим посланицима, на захтјев специјалног тужиоца Миливоја Катнића, како би се против њих повео кривични поступак. СДТ је тражио и њихово привођење, али је по обавезујућем упутству врховног државног тужиоца Ивице Станковића одустао од тога.

Послије саслушања Мандића, у Тужилаштву ће бити саслушан функционер Демократског фронта и лидер ДНП-а, Милан Кнежевић.

ИН4С, 20.02.2017.Датум: 20.02.2017
Close
Close