Вучуровић: Пажин један од 
                      инспиратора прогона ДФ-а

Вучуровић: Пажин један од инспиратора прогона ДФ-а

Посланици Демократског фронта Јован Вучуровић и Милун Зоговић напустили су салу гдје је отварана Школа демократског руковођења када је полазницима требало да се обрати министар правде Зоран Пажин, преносе „Вијести“.

Вучуровић и Зоговић су поручили да неће да присуствују излагању Пажина и оптужили га да је један од инспиратора прогона Демократског фронта и припадник „криминалног режима Мила Ђукановића“. Потом су напустили салу и извинили се организаторима и учесницима.

Вучуровић је за „Вијести“ потврдио да се десио мањи инцидент.

„Сматрамо да је Пажин један од значајнијих привезака криминалног режима Мила Ђукановића, и неко ко је урадио много тога да институције у Црној Гори остану под контролом Мила Ђукановића, а најбољи примјер за то је тортура над ДФ-ом и прогон ДФ-а и његових функционера. Такође, то је особа која је учествовала у срамним изручењима српских хероја, официра, њиховим непријатељима односно Републици Хрватској, иако је исти он неко ко је у Црној Гори дошао из Хрватске онда када је пред усташким хордама своја вјековна огњишта напустило на стотине хиљада Срба. Према таквој особи ДФ има само презрење и није било потребе да слушамо његова наклапања,“ казао је Вучуровић.

Вучуровић и Зоговић су полазници нове генерације ШДР.

Вијести, 17.02.2017.Датум: 17.02.2017
Close
Close