Мандић: Буде ли оптужница, имаћемо одговор

Мандић: Буде ли оптужница, имаћемо одговор

Сазнаћете какав ће одговор Демократског фронта бити ако се подигну оптужнице против наших чланова због дешавања уочи 16. октобра. Позивамо Миливоја Катнића и шефа режима да не иду тим путем, јер ће то само продубити кризу у Црној Гори. Дозволите да буде изненађење шта ће бити наше рјешење, поручио је лидер Нове српске демократије и члан предсједништва Демократског фронта Андрија Мандић у емисији „Жива истина“. 

Мандић није хтио да одговори на конкретно питање – планирају ли да, уколико неко из ДФ-а буде процесуиран, устану и изазову сукобе на улицама.

„Наше реакције ће бити такве да ће о њима бити упозната јавност у Црној Гори. Очекујем да ће се, ипак, неко у тужилаштву дозвати памети, како се не би унапријед развијао сценарио грађанских сукоба“, рекао је Мандић.

На питање зашто се уредно одазивају судским процесима за немире 2015. године, а најављују немире ако буду процесуирани због онога што се планирало уочи 16. октобра, предсједник НСД каже да ништа није планирано.

„Све је то измишљотина ДПС-а и специјалног државног тужилаштва. Једину корист од свега је имао Мило Ђукановић и његова партија. Хапшење Михаила Чађеновића била је кап која је прелила чашу“, нагласио је Мандић.

На опаску да пријетњом нередима уколико буду процесуирани, себе стављају ван закона, те да, не пристајући да у регуларној процедури, уз помоћ адвоката докажу невиност, заправо поручују како не признају државу, институционални пут до правде, Мандић је упоран да Миливоје Катнић нема доказе.

„Катнић је потпуно промашио када је обећао да има комплетну документацију о „државном удару“. Када се испоставило да јесењи државни удар не може да се заокружи ни баналним доказима, прешло се на измишљање прољећног, на основу изјаве некаквог човјека који је гостовао у ТВ емисији. Тај човјек је написао 30-ак књига у којима је пола Србије осумњичио. На основу тога пола Србије би требало похапсити. То је за државног тужиоца била сламка спаса. Он је зацртао на самом почетку да нас оптужи, и сад штелује и измишља доказе“, поручио је Мандић.

Најавио је да ће бивши српски обавјештајац Славко Никић ускоро дати изјаву поводом цијелог случаја. Упитан да ли је реченица, да ће „за свачију главу из Фронта, одлетјети још нечија“ – отворена пријетња, рекао је да би је радије окарактерисао као упозорење.

„Једна новинарка је на тој прес-конференцији инсистирала да се одредимо према томе да ли смо ми уплашени или нијесмо, и ја сам одговорио онако како је прикладно било у том моменту, за ту ситуацију. Ми се нимало не шалимо кад кажемо да мафија има Црну Гору и контролише је. Да је овако, на некој конференцији одговорио Душко Јовановић или Павле Булатовић можда би и данас били живи. Ми једноставно не вјерујемо да институције ове земље раде подједнако за све. Ко мени гарантује да ме неће, вечерас кад изађем из студија, неки наркоман кога је ангажовао неко, убити„, рекао је Мандић.

Дан, 13.02.2017. Датум: 13.02.2017
Close
Close