Мандић: За специјални рат против ДФ-а,
                   Катнић

Мандић: За специјални рат против ДФ-а, Катнић "Побједу" замијенио "Вијестима"

Видимо да је СДТ Миливоје Катнић режимску ,,Побједу'', преко које је раније водио специјални рат против ДФ-а, замијенио ,,Вијестима''. Промјена оглашивача не може надокнадити недостатак доказа у случају противзаконитог и противуставног хапшења Михаила Чађеновића, јер га апсолутно ништа не може повезати са измишљеним кривичним дјелом које почива наводно на изјави једног свједока. Оно што се намјерно избјегава је податак да након пропасти истраге везане за лажни државни удар 16. октобра, СДТ насилно увлачи у игру нови државни удар који је ,,планиран'' прије годину дана. 

Намјерно се изоставља дио изјава извјесног Славка Никића да нико од његових „тадашњих саговорника“ није тражио да се изврши било какав државни удар у ЦГ, нити да се лиши живота било које лице, јер да је то тражено он би истог момента то пријавио полицији и не би чекао годину дана да се у ТВ емисији присјећа тог разговора. Такође, СДТ жели да заташка истину да регистарска таблица возила које је пријавио Славко Никић, нема никакве везе са аутомобилима која користи ДФ. Отворен је лов на људе и прљава кампања усмјерена против ДФ-а и мене лично, а сада су предмет обраде Ананије Нино Никић и Михаило Чађеновић чија жртва треба да послужи као мост којим би се дошло до руководства ДФ-а.

Ананија Никића упознао сам на протестима ДФ-а 2015. године. Он је повезао прве новинарске екипе из Русије са нама и тако помогао да са истином и нашим политичким захтјевима буде упозната и међународна јавност. О њему не мислим да је било какав страни агент, сарадник било које службе, за разлику од Миливоја Катнића о коме мислим да је обична удбашка трања. Слично мени, о Катнићу мисле и, рецимо, грађани Дубровника, са којима је имао ближи додир од ,,листопада'' 1991. до ,,листопада'' 1992. Велики број часних људи из дубровачке регије, дакле људи са конкретним именима и презименима, дали су изјаве пред њиховим судовима да је Катнић садиста и мучитељ свезаних и беспомоћних људи, обични батинаш, нечастан официр и шпијун КОС-а.

На те оптужбе он је рекао да су то лажи и клевете, и то није занимало редакцију ,,Вијести'' него су водили снажну кампању да буде изабран за СДТ-а. Када он другима подмеће, лаже и измишља, онда су то главни наслови и наводно необориви докази. Ову мистерију којом покушавате да баналне чињенице, да је Ананије Никић био преводилац и да је више пута путовао заједно са мном и другим функционерима ДФ, представите као тешку криминалну радњу и велико откриће СДТ-а, само је у функцији намјере Миливоја Катнића да ДФ некако повеже са лажним државним ударом који је управо организовао црногорски режим уз снажну подршку Катнића.

У разрешавању ове велике „драме“, волио бих да објавите фотографију са састанка делегације ДФ-а са бившим предсједником руске Думе Сергејем Наришкином, потпредсједником Думе Сергејем Железњаком и предсједником спољнополитичког одбора Државне Думе, Алексејем Пушковим. На том састанку, са руске стране преводилац је била госпођа која тај посао обавља у кабинету предсједника Владимира Владимировича Путина, а Кнежевићев и мој преводилац је био Ананије Никић, који се и налази на овој фотографији. Да смо хтјели нешто да кријемо или да смо мислили да је Никић неприкладно друштво или сумњива особа, како га данас покушавају представити Катнићеви медији, ангажовали би неког другог. Међутим, управо чињеница да је Никић присуствовао састанку који је био од великог значаја за ДФ, свједочи о великом повјерењу које руководство ДФ има у њега, што не значи да су и наши чиновници, возачи, активисти и друга лица из странке, са њим градила познанства и пријатељства, што сада Михаилу Чађеновићу покушава да подметне Катнић. У пословима политике, питање истине, поштовања, повјерења и оданости је апсолутни приоритет, што на сваком мјесту истичемо подржавајући Михаила Чађеновића који је на правди Бога зликовачки ухапшен од стране Миливоја Катнића.

Људи који воде НД ,,Вијести'' нека размисле о томе зашто их је одабрао СДТ и њима замијенио Побједу. Да ли је наредба Катнићу за ову промјену стигла од Мила, Душка, клана из ,,Гранда'' или других особа накачених на АНБ?Међутим, морамо да примјетимо да ово није први пут да се Вијести користе за обрачун са опозиционим посланицима. Уосталом, и колега његовог побратима, Насер Кељменди, био је звијезда ,,Вијести'' у једном нападу на опозицију.

Реаговање Андрије Мандића, предсједника Нове српске демократије и члана предсједништва Демократског фронта 
09.02.2017.Датум: 09.02.2017
Close
Close