Мандић након хапшења Чађеновића: 
                     Станковић да смијени Катнића - 
                      постао је опасност за све у ЦГ

Мандић након хапшења Чађеновића: Станковић да смијени Катнића - постао је опасност за све у ЦГ

Док је трајало суђење Славену Радуновићу и Андрији Мандићу, које Тужилаштво терети за наводни покушај насилне промјене уставног уређења на протестима у октобру 2015. године, ухапшен је Мандићев возач Михаило Чађеновић, а јутрос му је претресена и кућа. Њему је одређено задржавање од 72 сата.

Чађеновић је приведен по налогу специјалног тужиоца, због проширења истраге у монтираном процесу за наводни државни удар. Њега специјално тужилаштво сумњичи да је припадник криминалне организације, то јест да је починио кривично дјело 401 а став 2 Кривичног законика Црне Горе. 

У 12 часова одржана је прес-конференција на којој су се јавности обратили чланови Предсједништва Демократског фронта.Пресу су присуствовали Михаилови родитељи Милка и Миљан Чађеновић.

Мандић: Свако задржавање Чађеновића доживјећемо као угрожавање његовог живота

„Михаило Чађеновић нема ни једну прекршајну пријаву, који се није нигдје огријешио о закон, честити, часни и искрени пријатељ приведен је у специјално државно тужилаштво како би се монитарала једна нова оптужница против ДФ-а и правила нека нова монтажа, пошто је очигледно да је јесењи државни удар, који је почивао на изјави једног лажног свједока са КиМ доживио потпуну пропаст и никако не може да се докаже ниједна од радњи,“ казао је предсједник НСД-а и члан Предсједништва ДФ-а Андрија Мандић. Он је нагласио да независно од тога што специјални државни тужилац нуди новац и прави нагодбе са сваким ко призна учешће у неком криминалном дјелу, „не постоји никаква основа да се та група људи повеже са ДФ-ом па се сада прибјегава новој ситуацији тако што се пронашао нови свједок, такође са КиМ, који је отворио нову причу о некаквом прољећном удару“.

Он је позвао Ивицу Станковића, шефа тужилаштва, да под хитно смијени Миливоја Катнића:

„Тај човјек је постао опасност за све у Црној Гори, то је човјек који је очигледно изгубио пословну способност, чије понашање треба темељно да испитају специјалистичке службе,“ истакао је Мандић и рекао да он не смије да буде проблем Црне Горе.

Мандић је напоменуо да Чађеновићу још увијек није зарасла рана од операције те да ће свако његово задржавање у ДФ-у доживјети као директно угрожавање његовог живота.

„Позивамо Ивицу Станковића, на располагању ће му бити и Михаило Чађеновић и сваки члан ДФ-а да се не играју, да га не задржавају, да га не малтретирају, да га не понижавају,“ апеловао је Мандић и упозорио:

„За сваку главу која одлети из ДФ-а отићи ће једна глава“.

Мандић је позвао остатак опозиције да стану раме уз раме са ДФ-ом и супроставе се диктаторском режиму:

„Посебно да се супроставимо бљувотинама и лажима везаним за лажни државни удар. Сигурни смо да нас нико не може заплашити. Нема тога Миливоја Катнића и Мила Ђукановића који нас може заплашити и нема тога ко може поклекнути из ДФ-а а данас о томе најубједљивије говоре отац и мајка Михаила Чађеновића,“ нагласио је лидер НСД-а и члан Предсједништва ДФ-а Андрија Мандић.

Милка Чађеновић: Једина мана мог сина је што је Србин

С челницима ДФ-а пред новинаре је стала и мајка Михаила Чађеновића, Милка.

“Мој син до данас нема ниједну мрљу. Да је криминалац, ја бих се покрила ушима и ћутала. Али, ја сам поносна мајка. Његова једина мана је што је Србин“, казала је она.

ИН4С, 07.02.2017.Датум: 07.02.2017
Close
Close