Млади ДФ-а: Да се питају Абазовић и Бечић
                      омладина се никад не би бунила,
                       него би дијелила поморанџе

Млади ДФ-а: Да се питају Абазовић и Бечић омладина се никад не би бунила, него би дијелила поморанџе

Што се тиче младих људи, подмлађивања, и сличних тема које Абазовић и његове колеге из Демократске ЦГ покушавају да подметну као најважнију тему, чак важнију од смјене режима у Никшићу, ми млади из ДФ-а морамо поставити питање – о којим то младим људима причају Абазовић и његов двојник? Ми нијесмо примијетили Абазовића, Бечића, и те младе људе из њихових странака када су грађани Црне Горе даноноћно протестовали испред Скупштине, под шаторима, нисмо их видјели 17, 18 и 24. октобра, као ни на десетинама других протеста на којима су ДФ и слободни грађани тражили слободне изборе и слободну Црну Гору, саопштили су млади ДФ.

„А младим људима, господо Абазовићу и Бечићу, ваљда је мјесто на протестима, у првим редовима борбе против криминалног режима. А, ви сте се, док је младост Црне Горе засипана сузавцима, договарали са диктатором. Данас се дивите Румунима, који су у Букурешту свакодневним протестима постигли циљ, а ограђивали сте се од наших протеста и сједајући за сто са Ђукановићем, спријечили његов сигуран пад.Такви лидери, који су млади годинама, али начином размишљања, стајлингом и пројектованим грађењем култа личности, су још у 1948. години, не могу бити узор или избор слободним младим људима. Колико су за младе људе опасни криминалци из ДПС-а, исто толико су опасни и бирократизовани ликови и канцеларијски менталитети, јер таква свијест убија у младим људима ону природну искру отпора. Да се питају Абазовић и његов колега, у ЦГ би имали армију зомбиране омладине, роботе који би се шеткали у краватама, дијелили поморанџе, чоколадице и флајере, као да живимо у некој сређеној, демократској држави. Никоме осим режиму не иде у прилог да се од младих људи направе пасивне особе, незаинтересоване да се храбро боре за добро народа и земље у којој живе“, наводи се у саопштењу младих ДФ.

У ДФ-у сматрају да је прича о помлађивањима и смјенама генерација осмишљена у оним круговима које контролише Сорош и гдје су своје прсте умијешали кадрови старе америчке администрације. „То није ништа ново, то је у својој платформи записала Позитивна ЦГ, чији је ,,подмлађени“ и ,,нови“ политичар Драго Ђуровић Никшић предао ДПС-у, а онда су то учинили колективно, због чега су, послије те политике ,,смјене генерација“, од партије остали само дугмићи.“

ДФ свакако неће дозволити било коме да под било каквом паролом и изговором од омладине направи послушнике неспособне за побуну, за борбу за своја права.

„Наша мисија је, између осталог, да код људи пробудимо жељу за отпором, за слободом, јер Црној Гори треба слобода, требају јој људи који су спремни да се за њу боре на сваком мјесту гдје је угрожена, а не млади лидери којима треба сигнал из амбасаде да би кренули у неку акцију. У оваквој Црној Гори, која се налази под контролом једног човјека, криминала и корумпираних институција, протести су једини начин да се одупремо и побиједимо, јер ,,зашто би било мира за власт, ако нема правде за народ“. До слободе!“, каже се у саопштењу младих ДФ-а које је потписао Марко Ковачевић.

ИН4С, 06.02.2017.Датум: 06.02.2017
Close
Close