Вучуровић: Срби нијесу 
             национална мањина, ми смо стварали ЦГ

Вучуровић: Срби нијесу национална мањина, ми смо стварали ЦГ

Из Нове српске демократије поручили су да је премијер Србије Александар Вучић „сигурно направио лапсус и случајну грешку“.

„Управо смо у разговорима са њим, са предсједником Србије Томиславом Николићем и раније са Борисом Тадићем, врло прецизно дефинисали наш положај и нагласили да нисмо и не можемо бити мањина, већ смо народ који је у прошлости стварао Црну Гору. То је за нас животно важно питање и нема те адресе из Црне Горе или са стране која тај основни постулат опстанка Срба у ЦГ може промијенити, претварајући нас у госте у властитој кући“, казао је портпарол НСД и посланик ДФ-а Јован Вучуровић.

Додао је да поуздано зна да је Влада Србије овакву позицију у потпуности прихватила.

„Српски народ у Црној Гори и ми као његови политички представници никада нећемо прихватити да будемо третирани као национална мањина, ми ћемо сигурно побиједити све оне који су нам неправедно и на подмукао начин зацртали такав статус, и изборити се за равноправан положај нашег народа у ЦГ“, подвукао је функционер НСД.

Како је напоменуо, У Црној Гори је на сцени, под фирмом грађанске државе, подмукао политички пројекат претварања Срба у националну мањину и њихова насилна асимилација.

„Такав пројекат власти и њихових ментора из безбједносних структура НАТО-а нема никаквог утемељења у нашој историји, па самим тим нема ни будућност. Ако ово што је саопштио премијер Вучић, којим случајем није био лапсус већ његов новоформирани став са Душком Марковићем о статусу Срба у ЦГ, онда он није у праву зато што је то неприхватљиво за наш и његов народ у ЦГ“, закључио је Вучуровић.

Дан, 04.02.2017. Датум: 04.02.2017
Close
Close