ДФ: Коначна одлука Демократа о самосталном 
              наступу у Никшићу била би штетна и себична

ДФ: Коначна одлука Демократа о самосталном наступу у Никшићу била би штетна и себична

ДФ Никшић још једном позива Демократску Црну Гору да преиспита своју одлуку о самосталном изласку на локалне изборе у Никшићу. Сматрамо да је Демократама мјесто заједно са нама, у широкој никшићкој коалицији која ће довести до промјена у граду под Требјесом и нашим суграђанима понудити перспективу и излаз из очајног стања у које нас је увукао ДПС.

Садашња одлука Демократске ЦГ о самосталном наступу не само да је погрешна, него је и штетна по укупне опозиционе напоре да промијенимо власт у Никшићу.

Избори у Никшићу представљају преломни политички догађај у Црној Гори, због кога смо дужни да се издигнемо изнад ситних страначких калкулација, појединачних интереса, сујета, нетолеранције, како би заједничким наступом обезбиједили сигурну побједу над ДПС-ом, и отворили процес промјена у Црној Гори.

Ови избори не смију да буду полигон за било чије доказивање, тјерање ината и индивидуалне акције, јер смо имали недавне парламентарне изборе који су јасно показали да грађани желе обједињавање опозиције и веома су прецизно дефинисали нашу снагу на основу које је лако дефинисати међусобне односе.

ДФ Никшић поново позива Демократе да прије него што донесу коначну одлуку, још једном погледају разгледницу уништеног Никшића и његових разорених фабрика, младост без перспективе, урушавање културних, моралних и људских вриједности, и тек онда саопште да ли је њихова себична одлука о самосталном наступу и коначна.

Сигурни смо да ће Демократска Црна Гора овај наш позив схватити као добру намјеру, јер нам је слободни Никшић, вјерујемо заједнички циљ. Такође, није никакво ново откриће да заједништво представља најсигурнији и најефикаснији пут ка промјенама, јер се на тај начин смањује маневарски простор ДПС-у за њихове малверзације и злоупотребе, и спречава се расипање гласова, које је толико пута било кобно за опозицију.

Дакле, вријеме је за коалициону сарадњу, која је једини гарант за сигурну побједу у Никшићу. Сваку врсту неодговорности и себичлук било ког политичког субјекта слободни грађани Никшића неће подржати на овим изборима. Ако коначна одлука Демократа не буде усмјерена ка заједништву са ДФ-ом, то ће значајно умањити шансе за сигурну побједу опозиције, јер ће се велики дио енергије трошити на прерасподјелу опозиционог бирачког тијела, и кварење међусобних односа.

Демократски фронт- Никшић:

Нова српска демократија- Јанко Милатовић, предсједник ОО

Покрет за промјене – мр Вељко Васиљевић, предсједник ОО

Демократска народна партија – др Вера Булатовић, предсједник ОО

Радничка партија – Александар Рогановић, предсједник ОО

ПУПИ ЦГ- Бранислав Драганић, предсједник ОО

Југословенска комунистичка партија ЦГ – Радислав Станишић, предсједник ОК

Демократска српска странка – Миомир Ковачевић, предсједник ОО

Српска радикална странка – Жарко Бојовић, предсједник ОО

Саопштење ДФ-а Никшић
03.02.2017.Датум: 03.02.2017
Close
Close