Млади ДФ-а поново у АСК-у: 
                Институције у служби породице Ђукановић

Млади ДФ-а поново у АСК-у: Институције у служби породице Ђукановић

Институције су у служби породице Ђукановић, нагласила је данас испред младих ДФ-а Милица Томашевић, који су данас поново посјетили Агенцију за спрјечавање корупције како би се распитали шта је урађено поводом пријаве коју су млади ДФ-а 19. јануара поднијели против бившег премијера Мила Ђукановића. Радник обезбјеђења је осионим понашањем покушао да истјера из хола АСК-а Младе ДФ-а образложењем да праве гужву, што се може видјети на видеу. Томашевић је нагласила да Ђукановић годинама обмањује и понижава грађане Црне Горе те да му у томе помажу заробљене институције, као што је АСК, те напоменула да ће након промјена у Црној Гори надлежни органи детаљно провјерити његову стварну имовину и њено поријекло, имовину његових рођака и партнера али се и позабавити онима у правосуђу, Агенцији за спречавање корупције и другим институцијама, који су штитили безакоње и пљачку и нијесу хтјели да раде свој посао.

Саопштење Томашевић преносимо у цјелости:

Данас смо дошли испред Агенције за спречавање корупције да тражимо одговор од господина Радоњића – шта је урађено по питању пријаве коју је поднио ДФ због нетачних података о имовинском стању бившег премијера?

Грађани имају право да знају да ли је дугогишњи премијер прекршио закон, лажирао податке о имовини, а ако јесте због чега Сретен Радоњић избјегава да га процеусира иако тиме И сам свјесно крши закон.

Ријетко ко данас у Црној Гори може да повјерује у оне податке о имовини које је предсједник ДПС-а пријавио АСК. Тачније, ко данас може у Црној Гори да повјерује да предсједник ДПС-а живи од 2222 еура које је примао као високи функционер?

Годинама Мило Ђукановић, на разне начине, обмањује и понижава грађане Црне Горе, а у томе му свесрдно помажу заробљене институције, попут Агенције за спречавање корупције, познате по непотизму, која је досадашњим радом показала да је само један од механизама за обрачун са ДФ-ом.

Веома је значајан податак који је Ђукановић навео у имовинском картону везан за кредитна задужења, јер је постало право чудо кад се у Црној Гори данас појави неко ко може да се похвали да нема тај терет у свом буџету, али је зато читаву државу оптеретио кредитима. Зато, са друге стране, захваљујући предсједнику ДПС-а огромна већина грађана живи оптерећена кредитима, ратама и немогућношћу да подмири основне потребе.

Дирљив је податак да је бивши премијер за скоро тридесет година власти стекао стан, два пашњака, ливаду и двије рушевине од 70 квадратних метара, иако постоје зли језици који тврде да он располаже имовином од више стотина милиона евра, а да је реалност да је са својим рођацима и партнерима у „плусу“ од неколико милијарди евра.

Ми се данас можда и не би овдје окупили, да је у имовинском картону наведено да је он власник још једне рушевине од 13 000 квадратних метара, а то је Црна Гора, коју је својом политиком довео у стање хаоса. Овдје ћемо долазити изнова и изнова, све док не добијемо одговор од господина Радоњића, до када са селективним процесуирањем случајева?

Након промјена у Црној Гори надлежни органи ће детаљно провјерити стварну имовину Мила Ђукановића и њено поријекло, као и имовину његових рођака и партнера, а наравно и позабавити се онима у правосуђу, Агенцији за спречавање корупције и другим инситутуцијама, који су штитили безакоње и пљачку и нијесу хтјели да раде свој посао.

ИН4С, 03.02.2017.Датум: 03.02.2017
Close
Close