Мандић и Кнежевић 
               разговарали са Мешковим

Мандић и Кнежевић разговарали са Мешковим

Замјеник министра спољних послова Руске федерације, Алексеј Јурјевич Мешков, примио је данас у Москви предсједника Нове српске демократије Андрију Мандића и лидера Демократске народне партије Милана Кнежевића, наводи се у саопштењу Демократског фронта.

„У пријатељском разговору разматрано је више тема, са акцентом на лажни државни удар на дан избора у Црној Гори. Мандић и Кнежевић су Мешкову саопштили да се радило о једној смијешној инсталацији, намјештаљки у режији режима од које је једино користи имао ДПС. Они су истакли да се опозиција неће вратити у парламент док се не разријеши питање лажног државног удара за који постоје докази да је организован од стране црногорског режима и безбједносних структура које су биле под командом старе америчке администрације, која је имала потребу да брани властиту агентуру оличену у власти ДПС-а“, каже се у саопштењу.

Мандић и Кнежевић су замјеника шефа руске дипломатије упознали са намјером ДФ-а да организује, како кажу, народни алтернативни референдум по питању учлањења Црне Горе у НАТО, како би се избјегла могућност фалсификовања народне воље доношењем такве одлуке у скупштини.

„Они су саопштили да је ДФ политичка организација у којој НОВА и ДНП имају закључене уговоре о најтјешњој партијској сарадњи са Јединственом Русијом и залажу се за успостављање најближих односа са највећом државом на планети, а први корак у тој сарадњи би био укидање санкција Русији, док је Покрет за промјене пуноправни члан Међународне демократске уније, који има врло добру сарадњу са Републиканском странком САД, што у времену нових односа између САД и Русије, и предсједника Путина и предсједника Трампа, представља добру основу да као политички савез радимо у корист свих грађана Црне Горе“, стоји у саопштењу.

Заједнички је констатовано да план Б4, о обједињавању војно неутралних држава у региону, може представљати добру основу за будућност народа који живе на овом политички трусном подручју.

Г. Мешков је казао да се Русија вратила на Балкан, и да тај повратак никоме није пријетња и није уперен против било кога, него да би поново била са својим традиционалним историјским савезницима.

,,Зашто би ми радили са онима који су против нас. Ми желимо да будемо заједно са онима који су наши пријатељи, а то сте ви. Не плашимо се никакве критике, и наставићемо да радимо заједно“, поручио је Мешков.

Лидери ДФ-а су приликом данашњег сусрета, такође исказали захвалност господину Алексеју Мешкову на помоћи МИД-а у повезивању представника сјеверних црногорских општина са Републиком Чеченијом, потенцирајући значај даљег унапрјеђења међунационалних и међувјерских односа у Црној Гори.

Саопштење ДФ-а
01.02.2017.Датум: 01.02.2017
Close
Close