Мандић: Иза лажног државног удара стоје
                        Ђукановићеви налогодавци из старе 
                             америчке администрације

Мандић: Иза лажног државног удара стоје Ђукановићеви налогодавци из старе америчке администрације

У Београду су данас разговарали предсједник Владе Републике Србије Александар Вучић и предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић. Констатовали су да помоћ иснтитуцијама Срба у Црној Гори функционише у складу са договором који је раније постигнут.

Мандић је покренуо иницијативу за пружање помоћи црногорским држављанима који живе у Србији, а чија су многобројна права угрожена у матичној држави Црној Гори. Као примјер еклатантног нарушавања њихових права, предсједник НСД је истакао да им је насилно одузимано држављанство ЦГ након отцјепљења Црне Горе, а само њима, од оних који живе изван ЦГ, је ускраћено право гласа на изборима и на референдуму 2006. године. Он је казао да црногорска власт држављане ЦГ који живе у Србији третира као држављане другог реда, и таква ситуација се мора промијенити.

Мандић је упознао премијера Вучића и са иницијативом представника српског народа у Црној Гори и представника бошњачке националне заједнице о унапређењу њихових односа и веза. Он је од српског премијера затражио помоћ Владе Републике Србије и општина на југу Србије, у којима живе Бошњаци, како би и у Црној Гори на сличан начин превазишли неспоразуме из прошлости.

Предсједник НСД је Вучића упознао и са чињеницама везаним за лажни државни удар на дан избора 16. октобра. Мандић је истакао да је лажни државни удар организован од стране црногорског режима који је читаву кампању водио са причом да је угрожена држава и који се постарао да баш на дан гласања та угроженост доживи кулминацију са причом о наводном насилном обарању власти.

,,Ми из Нове српске демократије немамо никакве дилеме да иза свега стоје налогодавци Мила Ђукановића из старе америчке администрације, који су због властитих циљева имали разлога да одбране локалну агентуру која се лажно представља као демократски изабрана власт у Црној Гори, вјерујући да ће се тако очувати континуитет беспоговорне послушности режима у ЦГ. Очекујемо да доласком предсједника Трампа и сагледавањем свега што се дешавало у организацији његових претходника, ова ствар буде до краја раскринкана, а и због чињенице што ће се успоставити нови, објективни однос према Црној Гори и цијелом региону.'', рекао је Мандић.

Саопштење Нове српске демократије
Уторак, 31. 01. 2017.Датум: 31.01.2017
Close
Close