Мандић: Нема већег 
             страног плаћеника од Ђукановића

Мандић: Нема већег страног плаћеника од Ђукановића

Већег плаћеника и заступника страних интереса нема од Мила Ђукановића. Он је својим дјеловањем, и посебно мијешањем својих политичких ставова, показао да ради за туђе интересе, рекао је лидер Нове српске демократије и члан Предсједништва ДФ-а Андрија Мандић.

Он је то казао коментаришући оптужбе Ђукановића да је ДФ учествовао у завјери против Црне Горе и њега лично.

“У Скупштини Црне Горе више пута сам говорио о 1998. години и Врховном савјету одбране и Ђукановићевом нечасном понашању у вријеме трајања напада на СРЈ. Ту се, у таквим ситуацијама, дијели часност и нечасност. Дакле, ви сте у прилици да као предсједник републике, члан ВСО, један од тројице који чине врховну команду државе и гдје се одлуке доносе консензусом, учествујете у доношењу одлуке да се у случају напада на СРЈ држава брани свим расположивим средствима“, казао је Мандић за Нови ТВ.

Како сматра, да је Ђукановић те 1998. године радио што, наводно, сада ради, да је наводно бранио интересе Црне Горе, могао је само да каже да је против, и одлуке не би било, јер се све одлуке доносе консензусом.

„Али, он тада није био против, него је био за то да се СРЈ брани свим средствима. Поступио је тада часно и одговорно, и у складу са традицијом Црне Горе. Када су почеле прве бомбе да падају, био је први који је одјурио у сједиште НАТО алијансе и ставио им се на располагање, па чак и сервисирао одређене акције, тако што је агентура НАТО-а била распоређена по Подгорици, под заштитом полиције Црне Горе. Показао је ту димензију часности и показао, у ствари, чији је он стварни сервис. Мислим да он заступа интересе који сигурно нијесу интереси грађана Црне Горе. Човјек је од члана Централног комитета Комунистичке партије, некадашњег госта Брика Хонекереа, од главног заговорника идеологије револуције, стигао данас до човјека који заступа све супротно од онога на чему се формирао као политичар“, каже Мандић.

(Дан, 10.11.2016.)Датум: 10.11.2016.
Close
Close