Подгорица: Сви на изборе, слобода је наша!

Подгорица: Сви на изборе, слобода је наша!

На величанственом скупу Демократског фронта, који је одржан синоћ у Подгорици поручено је пред више од 10.000 грађана Црне Горе да слобода припада њима. „Овако изгледа слободна земља!“, казали су представици ДФ на Тргу Републике. Они су позвали и оне грађане који су до сада апстинирали да у недјељу изађу на изборе у заједничкој борби против диктатора Мила Ђукановића и његовог криминалног режима.


 Мандић: Црна Гора се више не може заплашити


„Ово су велики избори између двије Црне Горе - ове која је вечерас окупљена, која ће да слави побједу, која зна да иза ње стоји већина грађана, и друге Црне Горе која је удаљена 2 километра одавде и од којих је већина њих на силу доведена, али обавезна да подржи аутократу и диктатора“, казао је предсједник НСД-а Андрија Мандић.


„Истина је, претресали су неке куће, хапсили неке људе, све су то урадили како би покушали да заплаше Црну Гору, али нас нико не може да уплаши – јер ћемо ми да побиједимо на изборима!“, истакао је он.


Мандић је нагласио да је премијер онај који ће морати да размишља о својој будућности, и истакао да је највећа одговорност сада на 10.000 активиста.


„Увече ћемо пребрајати сваки глас, и кад будемо сигурни у резултат обратиће вам се предсједништво ДФ-а. Ми смо заслужили те ноћи да се радујемо и да узмемо слободу у наше руке. Да Црна Гора први пут промијени власт, да имамо прву реформу владу.


Ви носите ову нашу побједу“, казао је омладини окупљеној на Тргу. „Ми или он!“


Медојевић: Ђукановићу, мирно предај власт


„Сваки поштен човјек је са нама, сваки лопов је са њима“, казао је предсједник ПзП на почетку говора, Небојша Медојевић.


Медојевић је поручио да опозициони представници у бирачким одборима морају бити свјесни да поред себе имају оног који је спреман да украде земљу од грађана и њихове дјеце.


"Све је у рукама контролора на бирачким мјестима. Знате да поред себе имате шпијуне, олош, фукару, који су на све спремни да украду ову земљу од вас, од ваше дјеце“ рекао је Медојевић.


Он је казао да ДФ нема потребу да прави инциденте јер ће, како тврди, побиједити на изборима.


„ДФ нема потребу да прави никакве инциденте јер ми побјеђујемо. Једино ко има потребу је Ђукановић са Марковићем и Вељовићем. Ђукановићу мирно предај власт, испоштуј једном свој народ, испоштуј Црну Гору ако кажеш да је волиш “, казао је Медојевић.


Булатовић: 16. октобра славиће се у многим домовима


Функционер ДФ-а Предраг Булатовић први се обратио великом броју присутних напомињујући да ће за 48 сати ДФ прогласити побједу заједно са остатком опозиције, са којима су склопили споразум да се након избора не улази у владу са Милом Ђукановићем.


Булатовић је казао окупљенима да не насиједају на малверзације ДПС-а.


„Увече ће 16. октобра бити све мирно, ништа се неће десити после смјене власти у Црној Гори. Биће весеља у многим домовима“, казао је Булатовић.


Радуловић: У недјељу васкрсава Црна Гора


Функционер ДФ-а Бранко Радуловић позвао је грађане Црне Горе да се придруже Демократском фронту у заједничкој борби против диктатора.


„Готов је! У недјељу грађани Црне Горе, рађа се историја, васкрсава Црна Гора, традиционалана и модерна, правна, стваралачка. Наш сан биће јава! Пред истином нема лажи.

Диктатор се препао, зна да мора да врати државу народу и да врати оно што је опљачкао“, нагласио је Радуловић. 


Он се обратио и онима који су до сад гласали ДПС истакавши да је глас за ДПС глас против Црне Горе:


„Глас за ДПС је глас за мафијаша Мила Ђукановића, није за Црну Гору, то је глас против Црне Горе, против ваше будућности, дјеце, то је - дати лопову власт!


Онима који нису гласали и желе да оду у иностранство Радуловић је поручио да је ово и њихова земља, земља коју су створили њихови преци, а не земља Мила Ђукановића те их позвао да распакују кофере и дођу да се заједно боре за Црну Гору.


Булајић: Бирамо између нас и њега


Грађанима Црне Горе обратио се и Страхиња Булајић нагласивши да се у недјељу ради о судбинским изборима:


„Ови избори који треба да се десе су референдум о даљој судбини Црне Горе, бираћемо између однарођене власти која је опустошила Црну Гору и пута који нуди ДФ, а то је да се Црна Гора запосли, да ради Црна Гора.


То је свима јасно: ви или он!“


Кнежевић: Отворити очи на бирачким мјестима


Милан Кнежевић је рекао да ће у недјељу у седам ујутру врховна команда ДФ-а наредити јуриш – сви на бирачка мјеста.


„На сваком бирачком мјесту морамо отворити очи“, рекао је Кнежевић.


Он је казао да активисти ДФ-а који добијају позиве на информативне разговоре поводом дешавања 24. октобра треба да се одазову.


„Пођите код њих и кажите им с поносом били смо 24. октобра и бићемо тамо гдје се брани демократија. Сви идите на саслушање, затрпајте им канцеларије сјутра, да не могу да шпијунирају и купују личне карте“, рекао је Кнежевић.


Кнежевић је додао да је он и остатак ДФ ових дана био главна тема Мила Ђукановића, Кнежевић му је због тога поручио:


"Ђукановићу, за разлику од тебе, нисам издао своје ђедове“, казао је Кнежевић и додаје да због сјећања на своје претке и на будуће генерације не смије се дозволити још једна изборна крађа.


„Нема повлачења! Ми или он!“, закључио је Кнежевић.


ИН4С, 14.10.2016.

Датум: 14.10.2016
Close
Close