Бар: Ђукановић 27 година 
               влада на подјелама

Бар: Ђукановић 27 година влада на подјелама

,,Вријеме је да се помиримо и да будемо прави потомци наших предака. Ујединили смо се, доносимо добру вијест – ми побјеђујемо у недјељу’’, поручио је синоћ члан предсједништва ДФ и лидер Нове српске демократије Андрија Мандић у препуној сали Центра за културу у Бару.

Он је истакао да Мило Ђукановић покушава да отвори старе подјеле.

,,Помиње бјелаше, зеленаше, четнике, партизане. Он хоће да посвађа Србе, Црногорце, Бошњаке и Албанце, он хоће старе подјеле. А ја му кажем – несрећниче, погрешним си путем кренуо, 27 година владаш на подјелама. Вријеме је да се помиримо, да се саберемо, нека се старим подјелама баве само историчари, а ми да поштујемо сви наше претке и будемо прави потомци. Црна Гора треба да се уједини, као што смо ми ујединили опозицију, Црна Гора мора да ради, да отвори нова радна мјеста за младу генерацију’’, рекао је Мандић.

Он је казао да Црна Гора мора да води паметну спољну политику.

,,Ђукановић је покушао да завади Црну Гору и Русију, да нас завади са нашом вјековном заштитницом. Он истрајава на антисрпској политици, покушавајући да јаз између Србије и Црне Горе ископа да буде што дубљи. То му нећемо дозволити. Он је само у свађи са неким Русима које је преварио и опљачкао за више од 600 милиона, и због тога што не може да врати покрадени новац у стању је да уведе Црну Гору у сукобе са Русијом, односно да се под фирмом НАТО интеграција дистанцира од својих некадашњих пословних партнера које је преварио. Свој лични проблем дуговања новца руским тајкунима покушао је да пренесе на државну политику, кварећи односе између Црне Горе и Русије. Нећемо му то дозволити. Што се тиче Србије, послали смо поруку свима- да ће једна од првих одлука владе коју ће водити ДФ бити поништење одлуке о  признању лажне државе Косово, а што се тиче овога његовог великог изговора око НАТО-а то ћемо поштено и људски ријешити на референдуму’’, поручио је Мандић.

Члан предсједништва ДФ и предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић казао је да је ДФ настао као одговор на бруталну и срамну кампању Мила Ђукановића који влада 27 година ширећи мржњу по овој земљи, сукобљавајући и дијелећи народе.

,,Тако су деведесетих година непријатељи били Црногорци суверенисти, Бошњаци и Албанци које је тјерао из Црне Горе. Послије тога су му непријатељи, 2006. године, постали Срби. ДФ је настао као знак отпора, као знак снаге црногорског друштва да кажемо истину- да се Црногорци и Срби помире у ЦГ, и да то помирење не буде помирење против било којег народа, то помирење је против лоповске банде и против Мила Ђукановића. ДФ је рекао-пружамо руку Бошњацима, Албанцима, Хрватима, свим народима у ЦГ, сви ми треба да се дијелимо на поштене и добре људе и на  лопове- то је једина подјела коју ће ДФ успоставити у ЦГ, казао је Медојевић.

,,Поздравите све слободне Бошњаке који су дошли вечерас у ову салу, као и припаднике католичке вјероисповијести. Ја сам обишао данас много породица око Бара и рекао свима –ниједна бошњачка, ниједна хрватска мајка није заплакала ни од Андрије Мандића, ни од Милана Кнежевића. Главни и једини крвомутник у ЦГ је Мило Ђукановић, његова лоповска банда и његова мафија’’, рекао је Медојевић.

Члан предсједништва ДФ и предсједник ДНП Милан Кнежевић је рекао да је ДФ у Никшићу ушао у завршну фазу опкољавања Мила Ђукановића и ДПС-а.

,,Вечерас се у Бару стеже обруч, и поручујемо му из овог приморског града – Ђукановићу, немаш гдје, ни назад ни напријед - чека те 10 500 активиста ДФ који су ових недјеља слали побједничку поруку широм Црне Горе и послали је дефинитивно – да је готов! Мило Ђукановић је из Бара послао послао поруку да је Црна Гора угрожена од ДФ-а. Не, Ђукановићу, није угрожена Црна Гора, него је угрожен јужни дио твојих леђа и твоје лоповске дружине која се напунила на грбачи овога народа 27 година. Шаљемо ти поруку да се 16. октобра своде рачуни и да нећеш имати прилику за још четири године лоповлука и криминала’’, казао је Кнежевић. 
Датум: 10.10.2016
Close
Close