Никшић послао Ђукановића
                  у прошлост

Никшић послао Ђукановића у прошлост

У препуној хали Спортског центра у Никшићу, која се напунила пола сата прије почетка скупа, Демократски фронт одржао је побједничку конвенцију. Чланови предсједништва ДФ-а су истакли да је опозиција уједињена.

У родном граду премијера Мила Ђукановића (али и предсједника Филипа Вујановића, као и бројних министара који су одговорни за катастрофално стање у Никшићу и републици), којему су, судећи по сликама из сале, суграђани дефинитивно окренули леђа, пред више од 4.000 окупљених присталица говорили су посланички кандидати ДФ-а из Никшића, као и чланови Предсједништва ДФ-а, Бранко Радуловић, Предраг Булатовић, Страхиња Булајић, Небојша Медојевић, Милан Кнежевић и Андрија Мандић.

Салу су преплавиле тробојке, заставе Црне Горе, Демократског фронта, а окупљени скандирају „Мило лопове“ и „Готов је“.

Кнежевић: Предај се, Ђукановићу, опкољен си!

Један од функционера ДФ-а и предсједник ДНП-а, Милан Кнежевић, предложио је Милу Ђукановићу да се преда као човјек јер су га опколиле демократске снаге ДФ-а.

„Слободни Никшићу, непоколебљива Црна Горо, у име Предсједништва Демократског фронта, у име свих вас, недељу дана пред 16. октобар имамо предлог Милу Ђукановићу. Предај се, опкољен си! Ово више нико не може да заустави! Зато горе заставе, горе црногорске заставе, горе српске заставе, горе плаве заставе ДФ-а, нека види војску ДФ-а која га је опколила да се преда као човјек, и он, и његова лоповска дружина“, казао је Кнежевић.

Кнежевић је, подсјећајући на почетни скуп ДФ-а који се такође одржао у Никшићу, казао да је Фронт отада успио оно што никоме до сада није успјело – да уједини опозицију, и то захваљујући снази 10.500 активиста.

„Прво су Демократе прихватиле наших 5 принципа, који су пет принципа читаве слободне Црне Горе, а онда су синоћ и колеге из Кључа такође прихватиле наше принципе, што је доказ да само Фронт може да уједини опозицију у побиједи Ђукановића“, казао је он.

Мандић: Ујединили смо Црну Гору

Лидера Нове српске демократије и члана предсједништва ДФ-а, Андрију Мандића, грађани су дочекали познатим повицима „Мило лопове“.

 „ДФ је успио да уједини опозицију, ујединили смо Црну Гору, добили смо природне партнере за нову владу. Сада је на нама да ствар доведемо до краја. Остала је недеља дана до избора, недеља дана великог рада, за још један разговор са свима који нису излазили на гласање“, поручио је Мандић, додајући да је то важно и због онога о чему је претходно говорио Милан Кнежевић, о армији људи коју ДПС намјерава да доведе да би на преваран начин гласали за њих.

Он се обратио младости Никшића, рекавши да је Никшић некада био просперитетан град.

„Ми хоћемо поново да отворимо фабрике, да запослимо младост Никшића, да се младост Никшића не бави криминалом, већ да има и традиционални морал и часно радно мјесто“, наставио је Мандић, посебно наглашавајући ставке из програма „Да ради Црна Гора“ које се односе на унапређење положаја младих, као и положај жена и пензионера.

Укидање санкција Русији и оповргавање признања тзв. државе Косово које је Мандић поменуо у наставку говора изазвало је гласно одобравање у публици.

Булатовић: Опозиција је обједињена

Функционер ДНП, Предраг Булатовић је и на овом скупу поновио који је примарни циљ: „Да видимо леђа лоповском режиму и лоповској дружини Мила Ђукановића“.

Булатовић истиче да је Ђукановић пљачкао Црну Гору уз помоћ ДПС-а, и зато им је пожелио 16. октобра „Сигурним кораком у опозицију“.

Он је подсјетио да остатак опозиције није био уз ДФ у тешким временима, али како каже, ти дани су сада иза њих.

„С задовољством могу да констатујем једну ствар, да је ДФ прије неки дан упутио позив опозицији да потпишемо пет принципа. И са задовољством могу да кажем да су три најважнија принципа потписали сви. Прво су Демократе Алексе Бечића подржали свих пет принципа, док је коалиција Кључ прихватила три принципа“, казао је Булатовић уз одушевљење публике која је скандирала „Мило лопове“.

„С обзиром на то да смо ми потписали пет принципа, прихватиле Демократе, потписали и ДЕМОС, СНП и УРА, ми можемо рећи, опозиција је обједињена, нема више ништа да потписујемо, све је потписано, само треба да га оборимо“, закључио је Предраг Булатовић.

Медојевић: Кад Никшић преломи, преломила је Црна Гора

„Ми који се бавимо политиком знамо једну добру стару истину: када Никшић преломи, преломила је Црна Гора. Никшић је преломио вечерас“, поручио је функционер ДФ-а и лидер ПзП-а Небојша Медојевић, додатно се захваљући Никшићанима што су били уз ДФ на протестима, што су били вјера и снага да се издрже битке против одлазећег диктатора Мила Ђукановића.

 Он се осврнуо на говор лидера ДПС-а у Бијелом Пољу.

„Видјели сте га како је нервозан, како се зноји (…) Он је нама синоћ послао поруку да смо ми непријатељи Црне Горе“, на шта је окупљена маса громко послала одговор Ђукановићу: „Готов си!“

Медојевић је истакао да је Ђукановић на поменутом скупу у Бијелом Пољу рекао и једну истину, и то да је народ гладан, да су људи сиромашни, на шта је Медојевић као допуну набројао све разлоге због којих ситуација јесте таква, а сви разлози које је набројао односе се на лоповске малверзације Ђукановића.

„Мило нуди програм да краде Црна Гора“, казао је он, додајући у закључку захвалност омладини која се бори против владавине ДПС-а, храбрећи их да наставе тим путем, како им ДПС не би узео младост, као што је већ многима.

Радуловић: Питање НАТО-а рјешавамо на референдуму

Бранко Радуловић, један од лидера Фронта, функционер ПзП-а и потпредсједник Скупштине ЦГ, пожелио је добродошлицу Демократама и Кључу у велики народни фронт, поручујући им да ће заједно са ДФ-ом саставити демократску владу за 24 сата, а да ће програм будуће владе бити управо програм „Да ради Црна Гора“.

„ДФ је чудо, чудо је што смо направили у претходних три дана. На нашу иницијативу формиран је широки фронт народа Црне Горе. Добро дошли, Демократе, у наш велики фронт! Добро дошао, Кључу, у наш велики фронт!“

„Сад је све јасно, судбина државе ће се кројити у Црној Гори, а не у разним амбасадама“, казао је Радуловић, додајући да ћемо питање НАТО-а ријешити на демократском референдуму, да ћемо имати прву демократску и реформску владу без Мила Ђукановића и ДПС-а.

Он је поручио Ђукановићу да због будућности, због истине мора отићи на суд правде.

„Ђукановићу, идеш на суд правде, и ти, и твоји шпијуни, једни у Спуж, а други на зид срама који ћемо подићи у Црној Гори. Грију нас прекрасна Витова јутра, грије нас Свети Василије, долази слобода 16. октобра!“, закључио је Радуловић, позивајући све на слогу.

Булајић: Не може нико умјесто вас да одлучује

Страхиња Булајић је поручио присутнима да у побједу ДФ-а увјерава и то што је кључна три принципа, предлог ДФ-а и Демократа Алексе Бечића, прихватила и Велика коалиција Кључ.

„То увјерава да је побједа ДФ-а дефинитивна и наша неизмјерна радост. Нема владе са ДПС-ом, нема бјежања, нема имунитета, нема ничега што ће некога заштитити од правде. Не може нико умјесто вас да одлучи да ли ће ЦГ да се учани у НАТО, то је само ваше легитимно право“, казао је Булајић.

Он је, подсјећајући грађане на оно што су сви заједно прошли током протеста ДФ-а, посебно поздравио омладину ДФ-а, која је то носила, која је закуцала на сва врата и која је носила идеју Фронта, што је изазвало овације у публици.

„Освајање слободе остварићемо на другачији начин од онога како су је остваривали наши преци. Не мора да се пролије ни једна кап крви, и због тога смо привилеговани. Довољно је да се 16. октобра заокружи број 13 и слобода је ту“, закључио је Страхиња Булајић.

Вучуровић: Спреми се, Мило, да одеш у прошлост!

Портпарол ДФ-а Јован Вучуровић, након истицања злодјела Ђукановићеве владавине, која су видљива и у Никшићу, истакао је да Мило Ђукановић није оличење никшићког духа, који није успио да уништи.

„Ми ћемо се вратити јачи него икад, вратићемо се 16. октобра. Дакле, дух Никшића је жив, а ти, Ђукановићу, ти ниси дух Никшића, ти си дух криминала, дух лоповлука, дух свега најгорега у Црној Гори и зато ти не вјерујемо. Гласајте ослобођење Црне Горе, гласајте оне који су спремни да раде, да ради Црна Гора. Спреми се, Ђукановићу, да одеш у прошлост 16. октобра“, истакао је портпарол ДФ-а.

„Након тога на сцену ступа демократска власт, на сцену ступа ДФ, ступају институције ослобођене политике, правосуђа и судства који ће процесуирати све оне који су пљачкали Црну Гору“, закључио је Вучуровић.

Предсједник Политичког савјета НСД Будимир Алексић констатовао пред окупљенима да је ДФ већ побиједио, те да се 16. октобра очекује формализација побједе.

Милутин Ђукановић истакао је да је у историјским моментима за Црну Гору Никшић знао да изабере праву страну, а и овога пута Никшић је изабрао: ДФ побјеђује 16. октобра!

„На велику несрећу Никшићана и свих грађана ЦГ, предсједник државе и премијер су из овога града. Захваљујући њиховој политици, Никшић је потпуно економски, морално и духовно девастиран“, казао је он.

Предсједник Радничке партије Јанко Вучинић подизао је атмосферу у Спортском центру. Присутни су заједно са њим узвикивали: „Готов је, готов је!“

Он је подјсетио и на синошњи скуп ДПС-а у Бијелом Пољу.

„Ових дана криминалац је обилазио сјевер који је уништио, те људе које је истјерао из фабрика, што их је довео до социјалних случајева и рекао је да се забринуо за власт, каже: ‘Не би имао ко да влада, јер опозиција да добије власт – не би знала шта ће с њом’, а ми овдје у Никшићу да му поручимо: путуј Мило!“, казао је Вучинић испраћен аплаузима и овацијама.

ИН4С, 09.10.2016.
Датум: 09.10.2016
Close
Close