Пљевља: Нема тог диктатора који може да 
                       побиједи народ када се уједини

Пљевља: Нема тог диктатора који може да побиједи народ када се уједини

„Сви они који краду, пљачкају, уцјењују и врше кривична дјела у име ДПС-а, нека буду паметни. Он ће да оде или да се заштити, а ви ћете остати да одговарате. Све што радите ових дана, што малтретирате поштени народ – све су то кривична дјела за која је прописана казна затвора од више година. Откажиите послушност лоповској банди и Милу Ђукановићу не кршите закон јер ћете сви до једног одговарати. Оставите народ на миру да се мирно слободно опредијели према оној политичкој опцији у коју највише вјерује“, рекао је члан Предсједништва Демократског фронта Небојша Медојевић у Дому војске у Пљевљима.

Медојевић је на промотивном скупу у Пљевљима саопштио је да премијер Мило Ђукановић „ових дана преговара о свом имунитету“ како би заштитио „своје опљачкано благо и евентуално – како да напусти земљу“ и уједно послао поруку Ђукановићу и Владимиру Беби Поповићу да прихвате вољу народа и да одустану од свих провокација и планова које спремају ових дана, називајући их највећом опасношћу по Црну Гору.

„Ми ћемо да им пошаљемо поруку да се суоче са реалном чињеницом да се ослободила Црна Гора и да нема тог диктатора који може да побиједи народ када се уједини“, рекао је Медојевић.

За ДФ је, рекао је Медојевић, неприхватљиво да се, да имунитет Милу Ђукановићу од кривичног гоњења и позвао је представнике САД да се не мијешају у унутрашње прилике у Црној Гори и оставе народ Црне Горе да сам донесе одлуку која ће га влада водити.

„Позивамо колеге из Кључа и других опозиционих партија да се одупру притиску макар долазио из САД. Интерес Црне Горе су радикалне институционалне и економске реформе.  Ако пристанемо да дамо имунитет Ђукановићу каква је то онда порука – да је био у праву. Морамо се навићи и да народ доноси најкрупније одлуке и да се учлањење у НАТО једино може донијети на фер и поштеном референдуму“, казао је он.

Он је прокоментарисао и изјаву потпредсједника ДПС-а Душка Марковића да нико поштен није убијен у Црној Гори, коју је саопштио у емисији Начисто.

„Шта је са Душком Јовановићем и Славољубом Шћекићем – јесу ли они били непоштени?“, упитао је Медојевић.

Лидер Нове Андрија Мандић поручио је колегама из опозиције да слиједе примјер предсједника Демократа Алексе Бечића, који се јавио и рекао да ће потписати њихову понуду достављену опозиционим колегама. Рекао је и да ће ДФ када дође на власт свим грађанима отписати дугове за струју, воду и друге дажбине.

„То је важна понуда коју грађанима нуди ДФ од оне коју им нуди ДПС да их гласају и да им за то плате 50 евра“, рекао је Мандић.

Мандић је поручио Ђукановићу и његовим милионерима да нема мјеста гдје могу сакрити новац који су „опљачкали од грађана Црне Горе“.

ИН4С, 07.10.2016Датум: 07.10.2016
Close
Close