Мојковац: ДФ је јачи него икад!

Мојковац: ДФ је јачи него икад!

На трибини Демократског фронта у Мојковцу поручено је да је ДФ јачи него икад, да се младост Црне Горе пробудила која ће да сруши лоповски режим Мила Ђукановића, те да ће се 16. октобра славити побједа.

„Ми имамо добру прилику да Црну Гору вратимо са једног погрешног пута јер баш овдје у Мојковцу, премијер Црне Горе, предсједник ДПС-а и шеф лоповске дружине Мило Ђукановић, говорио је како се Црна Гора налази на добром путу. Казао је како су они поставили све како треба, али треба још само мало стрпљења грађана, док се не уђе у НАТО пакт и док се не заврши још неки од тих наводних великих циљева, а онда ће све доћи само по себи“, казао је један од лидера ДФ Андрија Мандић и поручио да питање НАТО-а једино може да се ријеши на референдуму.

Из Мојковца, Мандић је поручио Ђукановићу да се Црна Гора налази на погрешном путу јер политика коју је водио он, истиче Мандић, је у директној супротности са већинском вољом грађана.

„Када је признавао лажну државу Косово знао је и тада да је двије трећине грађана против тог срамног чина. Када је уводио санкције Русији, такође је знао да је већина грађана против тога. Када је водио политику која је за последицу имала пљачку грађана и државе имовине знао је и тада да се већина грађана противи томе“, истакао је он напомињући да свака политика која нема већинску подршку, је погрешна политика која се не може правдати било каквим изговорима или наводним вишим циљевима.

Политика Ђукановића, истиче Мандић, је погрешна, односно заснована на подметањима и неистинама.

„Он је овде из Мојковца казао како смо ми, наводно, нашу дјецу скрајнули негде у иностранству, а онда туђу дјецу позвали да се боре за циљеве Демократског фронта. Лажу! Морам да вас обавјестим да сваки од челника ДФ-а на протестима, у оној ноћи када смо гутали сузавац, били смо са нашим породицама са својом дјецом, и нико никада од нас не би гурао туђу дјецу испред себе или иза себе, а да ту нијесу и његова дјеца“, казао је Мандић.

„ДПС ће морати да прође кроз чистилиште, а то чистилиште зове се затвор у Спужу. Наш програм је предвидио велике инфаструктурне пројекте, перспективу сјевера, развојна банка која је планирана нашим програмом првенствено треба да се усмјери према сјеверу“, казао је он.

Мандић је подсјетио и на хапшење припадника Војске Србије пуковника Радована Алексића, казавши да том поштеном и часном човеку, режим, покушава да смјести покушај убиства и да га повежу са људима из ДФ-а.

Такође, Мандић је поручио колегама из опозиције да су им врата ДФ-а широм отворена, али их је упозорио да не направе грешку од прије неколико мјесеци када су ушли у Владу Ђукановића.

„Не смијемо да распемо ни један глас, позивамо вас да све гласове сконцентришете на ДФ , јер је то једини прави избор. Све апсолутно мирно, јер нам нијесу потребни инциденти, јер имамо побједу у рукама“, казао је Мандић.

Демократски фронт је једина политичка организација у Црној Гори, која нуди јасан програм, поручио је функционер тог политичког савеза Небојша Медојевић.

Он је рекао да „ДФ има само једног послодавца, а то је народ“.

„Ових дана високи амерички изасланик поново покушава да спаси свога послушника и креира марионетску Владу. Ових дана прави се нови план, високи функционер САД покушава да спаси Мила Ђукановића, нуди коалицију нашим опозиционим колегама коалицији „Кључ“ и Социјалдемокраској партији (СДП) са Демократском партијом социјалиста (ДПС) и има два услова. Први услов је да се Ђукановић не хапси, да добије имунитет и да се не преиспитује ништа што је ДПС украла минулих 27 година. Други услов да се у Скупштини гласа о учлањењу у НАТО. Поручујем да ДФ не пристаје на те услове. Наш план је да смијенимо ДПС и нудимо коалицију свим опозиционим партијама да заједнички направимо прву демократску Владу“, рекао је Медојевић.

Он је казао да би први корак те Владе био враћање повјерење грађана у државу. То се, сматра Медојевић не може, без „неколико храбрих потеза“. Према његовим ријечима ДФ би прво „затворио Агенцију за националну безбједност (АНБ) одмах, отворио досијее и објавио списак свих шпијуна сарадника те службе“.

„Замрзнућемо сву покретну и непокренту имовину функционера ДПС све док не докажу да су је стекли поштено. То нас разликује о већини опозиционих парија које не смију да се дотакну многих питања. Повући ћемо признање Косова, а то вам говорим ја Црногорац, суверениста. Влада ДФ ће укинути санкције Русији. Око 200.000 домаћинстава дугује 600 евра за струју, а из потребе да се жртвама режима Мила Ђукановића одужимо, Влада ДФ ће отписати те дугове. Влада ДФ ће обезбиједити бесплатну легализацију дивље градње, јер 100 000 људи имају непријављене куће куће у којима живе, а због сиромоаштва могли да плате легализацију тих објеката“, обећао је Медојевић Мојовчанима.

Предраг Булатовић је казао да се директор Управе полиције Славко Стојановић„брутално укључио у кампању против ДФ“. Због тога Булатовић позвао Миливоја Катнића и Ивицу Станковића да „одмах крену у процесуирање Стојановића“.

„То ће значити да министар унутрашњих послова у Влади Мила Ђукановића, који се преставља као опозиционар, Стојановића суспендује са тог мјеста“, рекао је он.

ИН4С, 03.10.2016
Датум: 03.10.2016
Close
Close