Грбаљ: Само ДФ може да
                 побиједи ДПС

Грбаљ: Само ДФ може да побиједи ДПС

Демократски фронт  прогласиће 16. октобра побједу, јер ће имати највише гласова у гласачким кутијама, поручено је на промотивном скупу тог политичког савеза одржаног у Радановићима.

Један од лидера ДФ-а Андрија Мандић казао је да ће тај опозициони савез сигурно побиједити режим Мила Ђукановића.

Он је најавио да ће нова власт поново успоставити општину Грбаљ, јер је, како је истакао, то историјска обавеза.

„Демократски фронт и наша Влада ће урадити оно што је по мени изузетно важно, отписаћемо свим грађанима једнократно дугове за воду, струју порез на непокретности. Легализоваћемо дивљу градњи за објекте за становање. Омогућићемо да послије 27 година тамнице и робовања под једним човјеком и режимом сваки грађанин, жртва транзиције добије заслужену правду, да затвореници добију аболицију  или амнестију“, казао је Мандић.

Према ријечима Мандића, има довољно новца за отписивање дугова, с обзиром да је ЕПЦГ у већинском власништву државе.

„Ми нећемо помагати Аца Ђукановића као што га је помагало министарство финансија са кредитима за Прву банку. Ми нећемо дати лоповима да нам отимају имовину,  и да подсјетим да сте ви Бокељи посебно дужни и одговорни да браните ваше постојање и вашу територију. Да са вама не управља нико са стане. Онај ко хоће да буде у првој линији до мора тај треба да буде спреман да плати пуну тржишну цијену, казао је Мандић, додајући да је имао увид у документацију по којој се види да је најљепши приобални дио заузео Ђукановић, његов брат и, како каже, њихова лоповска банда.

„Или су ставили неке странце, а иза њих се крије он, или Гвозденовић. Крије се банда која је украла 27 година живота свима нама. Милијарде  евра су пребацили на своје рачуне, а на крају су саопштили да је одговоран само овај ваш из Грбља, а ви знате да он није највећи лопов у Црној Гори, већ да је то Мило Ђукановић. А он је на слободи, носилац листе ДПС-а, кандидат за пермијера, а сјутра за предсједника државе док је његов најближи сарадник морао да призна да је шеф криминалне банде. Морао је да врати дио новца који је узела та криминална банда, а ови нијесу вратили ни цента Црној Гори, нијесу вратили ни метар земље што су украли у Будви или Боки. Али, чека их правда 16. октобра. Демократски фронт ће прогласити побједу зато што ћемо имати највише гласова“, истакао је Мандић.

Он је нагласио да када ДФ прогласи побједу, на основу највише добијених гласова, нико не треба да се плаши, нити да насједан на спекулације да ће доћи до било каквих нереда јер ће, како истиче, ДФ да осигура мир.

Функционер Демократског фронта Милутин Ђукановић је са скупа у Грбљу поручио да је слоган тог политичког савеза једноставан „да ради Црна Гора“, што значи, како је казао, да ова земља ради, а не да се пљачка као што ради актуелна власт.

„Јавни дуг 2006. године Црне Горе износио је 500 милиона евра, а данас износи 3 милијарде евра иако знамо да је страних инвестиција било 4 милијарде евра, а бруто друштвени производ порастао за 1 милијарду евра. Постављамо питање, где су се изгубиле те паре. Ми из Демократског фронта, а и ви сви знате да је то опљачкала лоповска банда која управља Црном Гором“, казао је Ђукановић, додајући да ће ДФ урадити све да ту, како каже, лоповску банду смијене 16. октобра.

Према ријечима Ђукановића, од кад је почела изборна кампања, у Црној Гори се десило нешто нелогично.

„За 29 дана Демократски фронт је имао више гласова него што је имао 2012. године. Ријеку слободе коју је покренуо Демократски фронт нико више не може зауставити и више нема дилеме. Само ми имамо историјску шансу да сами побједимо ДПС, и зато апелујем на све вас да урадимо све у следећих 20 дана, да задамо одлучујући ударац лоповској банди и да постану прошлост Црне Горе“, истакао је он.

„Ово више није борба за нас, ово је борба за нашу дјецу, а када су дјеца у питању ни једна борба није скупа“, закључио је Ђукановић.

Носилац листе ДФ-а у Будви Бато Царевић је казао у Грбљу да је дошло вријеме за коначну смјену режима Мила Ђукановића који је владао 27. година.

„Ми Грбљани имамо обавезу више да због свог вјековног запостављања ове територије смијенимо режим Ђукановића.

Демократски фронт ће бити нова власт у Црној Гори, као и у Будви и у Котору, ако Бог да, ја могу слободно да вам обећам да ће Грбаљ добити своју општину и исправиће се историјска неправда која нам је причињена“, казао је он.

„Данас подијељена Црна Гора нема више времена да чека, 16. октобра ова ДПС власт треба да се смијени, ова ДПС хоботница не смије да опстане. Морамо послати у историју оне који су нас оставили без историје“, поручила је Драгица Перовић из ДСС-а носилац листе ДФ-а „Котор или он“.

ИН4С, 29.09.2016.
Датум: 29.09.2016
Close
Close