Из 10.000 грла : „Мило, лопове!“

Из 10.000 грла : „Мило, лопове!“

У организацији Демократског фронта у Подгорици је, поводом годишњице протеста који су промијенили свијест Црне Горе, одржан велики народни скуп.

У Улици Слободе окупило се више хиљада грађана, жељних слободе и живота достојног човјека. Плато испред зграде Тужилаштва одјекивао је већ увелико познатим паролама: „Мило лопове“ и „Готов је“.

„Када смо прије годину почели да се окупљамо пред зградом Скупштине, био је почетак борбе за слободу. Слали су криминалце и полицајце на нас. Тада смо Славен Радуновић и ја заједно са вама добили битку. Данас овдје пред тужилаштвом подижемо оптужницу против Мила Ђукановића, Душка Марковића, Брана Гвозденовића и остале лоповске банде, јер су разорили привреду, успоставили систем „завади па владај“. Оптужујемо их за шверц дроге, за шверц цигарета. Једино ко може да ослободи слободу и сигурност је ДФ„, казао је Андрија Мандић, додајући да је њихов циљ да отворе нова радна мјеста, да се обрачунају са организованим криминалом и корупцијом.

„У томе нас нико неће зауставити. Ни они који су забранили овај вечерашњи скуп, чиме су нас изненадили. Изненадићемо и ми њих, вечерас ћемо кренути у оганизовану шетњу поред заробљених институција. Готов је!“, поручио је он.

„Данашњи датум биће уписан крупним словима у историји Црне Горе. Тог дана прошле године Црна Гора је почела да се буди. Тог дана су с народом у шаторе сишли политичари, јер другачије није могло. Никада прије, него данас, се нијесам љепше осјећао на оптуженичкој клупи„, казао је Славен Радуновић, истичући да су режим и полиција покушали да противуставно и противзаконито ухапсе два посланика, наредили су да се народ засипа сузавцима и физички насрнули на слободарски народ који жели промјене.

„Ђукановић покушава да уплаши народ Демократским фронтом, а прави заштитници ДФ-а су људи који су вечерас у улици Слободе, а главни проблем је управо премијер, и организовани криминал и корупција које је омогућио и у чему води кључну улогу“, истакао је Радуновић, додајући да је ДФ у парампарчад разбио кампању оних који лажно говоре да је једино спасење Црне Горе у НАТО-у и ЕУ.

Предсједник ДНП-а и један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић је подсјетио да је МУП забранио скуп и постављање бине.

„Ми смо у инат томе донијели импровизовану бину. Они не знају да смо ми одлучнији и тврдоглавији и упорнији кад нам бране, кад нам подносе кривичне пријаве, кад нас хапсе. Одлучујућа битка бије се између ДПС-а и ДФ-а. Први наш позив 16.октобра у 21.20 биће Кључу и Демократама да формирамо владу“, истакао је он, додајући да све који 16.октобра изневјере опозиционе бираче сматраће издајницима какви су издајници, како је казао, из ДПС-а.

„Ово више нико не може да заустави, Црна Гора се пробудила!“ поручио је Кнежевић.

„Овај режим је готов, то зна и Ђукановић. 16.октобра је његов задњи радни дан. Зато је нервозан. Он се боји и кад се слободни људи веселе и пјевају. Зато нам је забранио скуп који упркос томе одржавамо“, казао је Небојша Медојевић, додајући да је министар унутрашњих послова , умјесто да је вечерас са слободним грађанима Црне Горе, он је забранио скуп.

„МУП  нам је забранио да поставимо бину, али поред њихове забране ми смо овдје и са народом. Лоповска банда неће спријечити долазак слободе у Црну Гору. Нека служи бестидницима на част што забрањују најјачој политичкој групацији да организују скуп. Ријека слободе је кренула улицом Слободе, са овог места поручујемо да ту ријеку нико не може зауставити, поручујемо готов је! Инат је у Црној Гори често рађао добра дјела, хајмо у инат овој власти да их свргнемо 16.октобра, до побједе!“, поручио је Милутин Ђукановић.

Након што је скуп завршен, грађани предвођени лидерима Демократског фронта прошетали су од Улице Слободе до зграде МУП-а у Булевару Светог Петра Цетињског.

Мандић се поново обратио грађанима казавши да Влада Црне Горе покушава да „веже руке“ ДФ-у и поручио „владарима“ да то неће дозволити.

Ипак бина је постављена. Скуп се, симболично, одржао код зграде Тужилаштва у улици Слободе. Разлог томе је то да режим, није случајно баш на годишњицу почетка протеста заказао суђење лидерима опозиције Андрији Мандићу и Славену Радуновићу.

ИН4С, 27.09.2016. 
Датум: 27.09.2016
Close
Close