ДФ у Колашину: Програм ДФ-а 
                              је супериоран!

ДФ у Колашину: Програм ДФ-а је супериоран!

У сали Центра за културу у Колашину синоћ је одржан промотивни скуп Демократског фронта, на којем су говорили лидери Фронта.

Промотивну трибину ДФ-а у Колашину пред препуном салом Центра за културу отворио је предсједник скупштине општине Колашин Александар Саша Дожић, иначе функционер ДНП-а, подсјетивши одмах на почетку да су грађани Колашина још прије двије године гласали за промјене на локалним изборима, када је смијењена коалициона власт ДПС-а и Групе грађана.

„Та власт је нанијела велику штету нашем граду. Последице њихове погубне владавине грађани Колашина испаштаће дуги низ година“, казао је он додајући да је од смјене власти, односно у протекле двије године доста тога урађено у граду на Тари, али проблеми који су створени владавином ДПС-а су такви да ће требати доста времена да се све то исправи.

„Кад 16. октобар дође и дође до промјене власти на републичком нивоу, лакше ћемо реализовати и наше економске пројекте и запослити нове раднике“, казао је он позивајући грађане Колашина да и овог пута гласају за промјене, да гласају за ДФ као гарант бољег и праведнијег начина живота.

Потпредсједник ОО Нове из Колашина Драгољуб – Шаћо Булатовић се осврнуо на недавно саопштење локалног ДПС-а.

„Са њима у коалицију не може нико да буде полукриминалац, већ мора бити криминалац“, казао је он, напомињући да је захвалан Богу јер има доста младих људи који нијесу запамтили кад је на власт дошао Милов ДПС.

„Ја сам запамтио, имао сам 27 година тада, данас имам 54 године пола су ми живота узели и не можемо дозволити да и вама младима узму читав живот“, поручио је он додајући да вода и народ увијек нађу излаз, а овога пута, каже он, излаз је ДФ.

Андрија Мандић, предсједник Нове српске демократије (НСД) и један од лидера ДФ-а казао је супериорност Програма Демократског фронта.

„Ми побјеђујемо на изборима. Наш изборни програм је супериоран. Планирамо да отворимо најмање 20.000 нових радних мјеста. Одлучили смо да сваки грађанин буде поштован тако што ће имати зацртану минималну плату и она не смије бити нижа од 350 евра. Одлучили смо да предузетници буду ослобођени пореза на плате до 350 евра, а све зараде преко тог износа биће прогресивно опорезована“, поручио је Мандић, истакавши да је управо то правда.

Он је такође казао да у је програмом ДФ-а планирано да минимална пензија буде 200 евра, те да ДФ све то може да оствараи јер у Црној Гори има довољно новца за то и када се не би крало и пљачкало, могао би се омогућити квалитетан живот за сваког грађанина.

„Обећали смо да ћемо да покренемо велике инвестиционе пројекте, градићемо хидроелекреране, путну инфраструктуру. Ми као политичка организација имамо највећи број стручњака који могу реализовати идеје као да Црна Гора почне да ради“, нагласио је он, поручивши окупљенима да су историјска генерација која ће се поности чињеницом да је први пут у историји Црне Горе смијенила власт демократским путем.

Према његовим ријечима, у спољној политици коју ће водити Влада ДФ-а прво ће се исправити велике неправде – поништиће се признање Косова*, укинуће се санкције Русији и водиће се избалансирана међународна политика.

Милан Кнежевић, предсједник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта казао је да се ДФ неће смирити док послије 16. октобра, поред предсједника Скупштине, и предједник општине буде из ДФ-а.

 „Наши политички противници су се уплашили од предизборне кампање ДФ-а. Данас је Мило Ђукановић на Генералној скупштини УН-а саопштио да ЦГ нема проблема са мигрантима из Сирије. Наравно, јер мигранти не желе да се овдје задрже ни минут“, истакао је Кнежевић.

Како је казао, зато им и сметају ови људи у плавим мајицама, „који не желе да буду робови у приватној прћији Мила Ђукановића“, истакао је Кнежевић додајући да ће Подгорицу 16. октобра увече преплавити плаве мајице ДФ-а.

Коча Павловић (ПзП) казао је пред препуном салом: „Можда нам је уска ова сала, али нам није уска Црна Гора, таман нам је“, након чега су присутни скандирали „Мило лопове“.

Павловић је питао грађане Колашина: „Ми или он?“, а цијела сала је громогласно узвикнула „Ми!“

„То је побједничка комбинација, то је мудрост и младост, та комбинација ће поразити Ђукановића и ДПС. ДФ ће 16. октобра поразити ДПС“, истакао је он, додајући да ће 17. октобра на најсвечанији могући начин обиљежити годину дана од срамног напада на камп испред скупштине.

„Годину дана је прошло, нисмо узалуд оно радили; ево годину дана има како смо кренули да гурамо свим демократским средствима, снажно и упорно да се гурамо и черупамо са њима да обалимо и гурнемо преко ивице овај режим. И морам да вам кажем, честитам вам свима – догурали смо га до ивице. 16. октобра морамо ставити тачку на то. То је круна свег нашег заједничког досадашњег рада“, казао је Павловић.

Како је казао Јанко Вучинић (РП), на „оваквим скуповима се говори срцем, а срце каже – готов је и лопов је“.

„Ја сам се зарекао да ћу све своје говоре док Ђукановић не падне, а пашће 16. октобра, започињати слоганом ‘Доље мафијашка издајничка влада Мила Ђукановића’, а то кажем јер је мафијашка, криминална, однарођена и зато што је идајничка, а они питају гдје су за то аргументи, а ево аргумената: на сваком кораку, у сваком граду очерупане радничке хале, армија радника претоворена у социјалне случајеве, а куд ће веће аргументе…“, казао је он, додајући да су аргументи и то што је глад завладала у ЦГ, а они живе у луксузу, што ће ДФ и народ, истиче он, мијењати 16. октобра

Он је истакао да ДФ има рјешење да се поврати економија и радна мјеста, али да прије тога лоповски режим ДПС-а мора пасти, додајући да ће након тога да се поврати и новац који је ДПС покрао од народа.

Како је истакао Предраг Булатовић (ДНП), побједничка кампања је започета прошле године у септембру мјесецу и постављен циљ, не само ДФ-а већ свих слободних грађана, а то је да виде леђа Милу Ђукановићу, његовом режиму и лоповској дружини, те да ће се то десити 16. октобра.

„Овај режим је оличење најдубљег криминала и корупције, познат по томе што је инаугурисао пљачкашку приватизацију, довео Црну Гору до биједе и сиромаштва“, казао је Булатовић.

Он је изнио статистичке податке који јасно указују да је већина становништва у стању социјалне биједе. Такође, подсјетио је и на чињеницу да је дио високог чланства ДПС-а потписао споразум о кривици за криминална удруживања и корупцију.

 „Само глас ДФ-у је сигуран глас пртотив ДПС-а. Ја никога не желим да сумњичим, али само да вас подсјетим да смо 27. септембра када су почели протести позвали све који се зову опозиција и оне који су себе називали опозиција у власти. Био је ту само ДФ, али није био сам, био је народ и ДФ са њим и зато када се каже МИ, мисли се на народ, а са народом ДФ“, поручио је Булатовић.

„Позивали смо ми и 24. октобра све да буду са нама, а сајовци, криминалци професионални борци који су атаковали на наше функционере и лидере су јурили и народ. Позвали смо их и 27. јануара да откажу повјерење влади Мила Ђукановића, позивали смо их и да не уђу у владу изборног повјерења. Чак смо их позивали и из Никшића одакле је и започела наша кампања, позивали смо све да дођу у нашу заједничку кућу под један кров ДФ-а. И та кућа, и тај кров је заокружен. Ми смо сви под једним кровом ДФ-а“, казао је он, напомињјући да су у тој кући и под тим кровом сви они који су против ДПС-а и лоповске дружине Мила Ђукановића.

Булатовић је подсјетио и да поред конституената ДФ-а том савезу су се придружили и Демократска српска странка покојног Ранка Кадића, Југословенска комунистичка партија, покрет Отпор безнађу, српски радикали Илије Дарамновића и Покрет за Пљевља Новице Станића.

„Ми се ширимо, ми нисмо затворени, ово је велика коалиција за промјене у Црној Гори. Ми смо различити, различитих гледања на разне ствари и ми то са поносом истичемо, али нико од нас не крије свој став и око најкрупнијих питања. Нас разлике уједињују, али нас спаја један циљ – а то је да видимо леђа Милу Ђукановићу“, поручио је Булатовић из свог града напомињајући да је циљ ДФ-а да ради Црна Гора.

Он је подсјетио да је режим одбио да се уведе и ново кривично дјело, а то незаконито богаћење функционера, те да ће ДФ када дође на власт увести то кривично дјело по којем ће се много новца вратити грађанима.

(ИН4С, 19.09.2016.)
Датум: 19.09.2016
Close
Close