Мандић: Једина одлука на изборима 
                          је – Ми или Он

Мандић: Једина одлука на изборима је – Ми или Он

Предсједник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић поручио је да грађани на предстојећим парламентарним изборима очекују промјену власти, а да је питање чланства у НАТО-у ,,које намеће ДПС, само скретање пажње са корупције и криминала и тешке економске кризе у држави.

,,Што се тиче народа, разумио сам да је избор постао једноставан: Ми или он’’, рекао је Мандић у интервјуу ,,Вијестима’’.

На питање да ли је ДФ припремио изборну листу, какав је однос чланица коалиције и да ли је он носилац листе, лидер Нове је рекао:

,,Односи конституената утврђени су и дефинисани приликом оснивања ДФ тако да ће имена кандидата за посланике предложити странке у складу са властитим процедурама. У имену саме изборне листе, поред назива Демократски фронт,  нећемо издвајати било коју личност као носиоца јер је наше Предсједништво и у најтежим временима све радило заједнички и сложно па ћемо у том духу и наставити.’’

Мандић је казао да ДФ не напада опозицију, већ Владу Црне Горе и странке које партиципирају у њој.

,,То што се неке странке у влади лажно представљају као опозиција, није наш проблем, него оних који су пристали да буду у коалицији са Милом Ђукановићем. Након насиља режима на протестима које је организовао ДФ, ми немамо право, због свих оних људи који су хапшени, пребијани И тровани, да сарађујемо са политичким партнерима Мила Ђукановића јер би тако посредно сарадјивали са тиранином и његовим компромитованим режимом.’’

,,Под кров ДФ-а су позвани сви прави опозиционари који желе да се на најефикаснији начин боре против Мила Ђукановића и његове лоповске банде и заједно са нама, након неопходних промјена, створе услове да ради Црна Гора’’, казао је лидер ДФ-а одговарајући на питање зашто су њихова мета колеге из такозване грађанске опозиције, умјесто ДПС-а И зар на тај начин не прави корист управо Ђукановићевој партији.

Упитан да ли ће парламентарни избори бити за и против НАТО, он је казао да је та тема ,,још једна промашена прича коју ДПС покушава да наметне као питање живота или смрти, како би скренуо пажњу са тешке економске кризе, незапослености, корупције и криминала, који угрожава мир и сигурност сваког грађанина’’.

,,НАТО је војни савез који не отвара нова радна мјеста, не привлачи инвестиције већ терористе, али то не интересује ДПС и Ђукановићеву криминалну организацију која панично покушава да пронађе теме које би народ одвукле на нови споредни терен на којем би ДПС наставио да манипулише’’. 

,,Што се тиче питања приступања ЦГ НАТО-у једино одрживо решење је оно иза кога стане непосредно исказана већинска воља грађана. Само грађани могу одлучити да ли Црна Гора треба да постане чланица тог војног савеза или не’’, рекао је лидер Нове.

ДФ једини има потенцијал да доведе до промјена

Упитан на основу којих параметара тврди да ће ДФ побједити на изборима, Мандић је казао да та коалиција ,,једина у опозицији има јачину, организацију и потенцијал да доведе до промјена’’. 

,,Хиљаде наших волонтера и активиста разговорају са грађанима који ће у огромном броју подржати наш политички савез. Они препознају да ДФ може адекватно и квалитетно да покрије читаву Црну Гору, и тако уђе у борбу ,,прса у прса’’ са режимским апаратом и однесе побједу. ДПС нема толику подршку, заправо, они и раније нису освајали већину гласова на изборима већ су до броја који им је недостајао долазили крађом. Људи снажно подржавају и нашу намјеру да бар дјелимично исправимо неправду према губитницима транзиције тако што ћемо као нова власт бесплатно легализовати тзв. дивљу градњу, једнократно отписати рачуне за струју, воду и порез на непокретности. Наш план да оснујемо снажан електрометалуршки комплекс, који ће бити у државном власништву, отвориће на хиљаде добро плаћених радних мјеста у реалном сектору како би Црна Гора радила’’, рекао је Мандић. 

Причам са грађанима да чујем шта очекују

Након подношења оставке на посланичко мјесто, Мандић се, каже, посветио раду на терену и интензивним разговорима са грађанима. 

,,Желио сам да ослушнем шта они траже и очекују од народних представника и нове власти а наш изборни програм је дао најбоља решења за већину проблема са којима се суочавају грађани. Кроз те разговоре сам се увјерио да народ посебно цијени храброст, доследност и упорност ДФ-а и да је спреман да подржи нашу борбу за промјене, које доносе покретање економије, нова радна мјеста, како би поново радила Црна Гора’’.

(Вијести, 27. 08. 2016.)Датум: 27.08.2016
Close
Close